54 şubeli Türk şirketi Vivense’in Lüksemburg’a satışı için Rekabet Kurulu’na başvuruldu

Yedi yıldır Türkiye’de faaliyet gösteren mobilya perakendecisi Vivense, Lüksemburg merkezli Sahara Holdings S.a.r.l adlı bir fon tarafından satın alınıyor

Fotoğraf: Vivense.com

İlk kez Dünya Gazetesi’nden Kerim Ülker’in gündeme getirdiği habere göre Türkiye'de internet üzerinden mobilya satışı yapmak için 2013’ün mart kurulan Vivense.com’un sahibi olan ve ardından mağazalaşan Vivense Teknoloji Hizmetleri ve Ticaret A.Ş. şirketi Lüksemburg merkezli Sahara Holdings S.a.r.l adlı bir fon tarafından satın alınıyor.

Bugün ise Vivense’in tek kontrolünün Sahara Holdings’te olmasına ilişkin Rekabet Kurulu'na başvuruda bulunuldu.

Vivense’nin mevcut yatırımcıları arasında bir dönem Erikli-Nestle Su ortaklığının CEO’luğunu yapan, 2012’de bu görevinden ayrılıp teknoloji tabanlı yatırımlarıyla tanınan Hasan Aslanoba da var. 

Aslanoba’nın yanı sıra Avrupa'nın en büyük teknoloji fonları arasındaki Earlybird'un yönetici ortağı ve Trendyol’un kurucu ortağı Evren Üçok, Cem Sertoğlu ve Fransız kökenli Amerikalı girişimci Fabrice Grinda da diğer yatırımcılar. 

100’den fazla internet yatırımı na sahip Grinda'nın portföyünde, OLX, BrandsClub, Viajenet, Dineromail, e-Dreams, Baaze, Oktogo, Roomorama ve Wikimart gibi firmalar bulunuyor.

Dünyaca ünlü Fast Company dergisi, bu yılın şubat ayında yayınladığı Türkiye internet ekosisteminin en büyük 100 şirketi araştırmasında Vivense de yer vermişti. 
Türkiye’nin hemen hemen her bölgesindeki 23 şehirde 54 showroom ve satış noktası bulunan Vivense’in cirosu ise bu listede 200-250 milyon lira bandında yer alıyor.


Dünya Gazetesi
 

DAHA FAZLA HABER OKU