Fransız uzman: 2021'de Kovid-19'a karşı tamamen etkili aşı bulunacağı ihtimali düşük

Fransız uzman, kısmen faydalı bir aşının geliştirilmesi muhtemel olsa da salgının sona ermesinin hala uzak olduğunu sözlerine ekledi

Fotoğraf: Reuters

Fransa'da bir tıp uzmanı, 2021'de koronavirüse (Kovid-19) karşı tamamen etkili bir aşı geliştirileceği ihtimalinin hala düşük olduğunu, insanların sosyal mesafe kurallarına dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Fransız yetkililerin Kovid-19 konusunda sürekli danıştığı epidemiyolog ve bilim kurulu üyesi Arno Fontaine, BFM TV'ye verdiği demeçte, aşı geliştirmenin birkaç yıl süreceğini aktardı.

Fontaine, "Tabii ki aşır geliştirmek için eşi görülmemiş çabalar var, ancak buna karşın aşı 2021'de bulunursa bu beni çok şaşırtır" ifadelerini kullandı.

Fransız uzman, kısmen faydalı bir aşının geliştirilmesi muhtemel olsa da salgının sona ermesinin hala uzak olduğunu sözlerine ekledi.

"Kısıtlamaların dönme ihtimali düşük"

"Bu virüsle yaşamak zorundayız" diyen Fonraine, şöyle devam etti:

"Yetkililerin yeniden kısıtlama tedbirlerini hayata geçirme olasılığı düşük olduğundan, insanların daha ciddi bir şekilde kurallara dikkat etmesi gerek"

Kalabalık ortamların ve toplantıların en büyük tehdit olduğunu vurgulayan Fransız uzman, "En azından bu yaz sosyal mesafeye saygı gösterelim" uyarısında bulundu.

Cumartesi günü Fransa'nın Nice kentindeki bir sahilde binlerce kişi tatil yapmaya gelmiş, sosyal mesafe kuralına dikkat edilmediği görülmüştü.

Sahildeki tehlikeli görüntü nedeniyle sosyal medyada yoğun tepkiler oluşmuştu.

Fransız uzmanlar, ikinci dalga tehlikesinden korunmak adına, hükümetin kamu binalarında maske takma zorunluluğu getirmesi gerektiğini ifade ediyor.

Fransız hükümeti, daha önce ikinci Kovid-19 dalgasına hazırlandıklarını, ancak ülkedeki tüm işletmeleri kapatmak yerine sıkı tedbirler alarak bu sürecin atlatılmak istendiğini vurgulamıştı.

Şu ana kadar 170 bin Kovid-19 vakasının görüldüğü Fransa'da 30 bin kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Ülkede iyileşen sayısı 78 bin 388 olarak açıklandı.

Dünya genelinde Kovid-19'un bulaştığı insan sayısı 13 milyonu aşarken, ölü sayısı 571 bini geçti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU