ABD'de koronavirüs partisine katılan 30 yaşındaki adamın son sözleri "Sanırım yanıldım" oldu

Hastane, kimliği açıklanmayan adamın son sözlerinin "Bir hata yaptığımı düşünüyorum. Bunun bir aldatmaca olduğunu düşünüyordum ama değimiş" olduğunu bildirdi

Dünya genelinde Kovid-19 vaka sayısı 12 milyon 869 bin 79’a ulaşırken, virüs nedeniyle 568 bin 291 kişi hayatını kaybetti (Reuters)

30 yaşındaki bir adam, "Kovid partisi" adlı etkinliğe katıldıktan sonra bu hafta Teksas'ta koronavirüs nedeniyle öldü.

San Antonio'daki Metodist Hastanesi ve Metodist Çocuk Hastanesi'nin Başhekimi Dr. Jane Appleby, kimliği açıklanmayan adamın son sözlerinin şöyle olduğunu söyledi:

Sanırım bir hata yaptım. Bunun bir aldatmaca olduğunu düşünüyordum ama değilmiş.

Dr. Appleby basın toplantısında, hastanın hemşirelere koronavirüs teşhisi konulmuş birinin düzenlediği bir partiden bahsettiğini aktardı.

Başhekim "Buradaki düşünce virüsün gerçek olup olmadığını ve birine bulaşıp bulaşmayacağını görmek için bir araya gelmek" dedi. Dr. Appleby, virüsün herkesi etkileyebileceği mesajını iletmek için bu hikayeyi paylaşmaya karar verdi.

San Antonio'dan gelen veriler, ABD'nin ulusal eğilimleriyle uyumlu olarak, hastalanan genç sayısının, ortalama yaşın daha yüksek olduğu ilk dalgayla kıyaslandığında arttığını gösteriyor.

Bexar Belediyesi Sağlık Dairesi'ne göre, beldedeki vakaların büyük kısmı 20'yle 29 yaş arasındaki (vakaların yüzde 24'ü) ve 30'la 39 yaş arasındaki (vakaların yüzde 20'si) kişilerde görülüyor.

Metodist Hastanesi şu anda 20 ve 30 yaşlarında pek çok hastayı tedavi ediyor.

Dr. Appleby, bazı hastalar tedavi edilip taburcu edilebilirken bazılarında hastalığın ağırlaştığını ve herkesin, özellikle de gençlerin yenilmez olmadıklarını fark etmelerini istediğini ifade etti.

Sağlık dairesi aynı zamanda virüs testleri pozitif sonuç verenlerin oranındaki hızlı yükselişi de belgeledi. Birkaç hafta önce yüzde 5 olan oran şu anda yüzde 22.

San Antonio'da cuma günkü 923 vakalık yükselişle birlikte şimdiye kadar toplam 18 bin 602 doğrulanmış vaka kayıtlara geçti.

Dr. Appleby halkı maske takmaya, mümkün olduğu ölçüde evde kalmaya ve kalabalıklardan kaçınmaya çağırıyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU