Can kaybının artarak devam ettiği İran’da Cumhurbaşkanı Ruhani’den uyarı: İran bir karantinayı daha kaldırmaz

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, “Uzun vadede işletme ve ekonomik faaliyetlerine ara vermek mümkün değil. Hiçbir hükümet ya da ulus böyle bir şeyi kabul edemez” dedi

Can kaybının artarak devam ettiği İran’da Cumhurbaşkanı Ruhani’den uyarı / Fotoğraf: Reuters

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, başkent Tahran'da düzenlenen ve kendisinin başkanlık ettiği Koronayla Ulusal Mücadele Kurulu toplantısında ülkedeki salgınla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Halka yeni tip koronavirüs (Kovid-19 salgınına karşı alınan önlemlere uyma çağrısında bulunan Ruhani "Ülke bir karantinayı daha kaldıramaz" dedi.

Koronavirüs nedeniyle uzun vadede işletme ve ekonomik faaliyetlere ara vermenin mümkün olmadığını kaydeden Ruhani, “Çözüm yolu sağlık protokolleri ile ekonomik faaliyetleri yürütmektir. Başka bir yolu yok. Herkes sağlık talimatlarına riayet ederek çalışmalı" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Herkese maske takmanın zorunlu olduğu hatırlatılmalı

Maske takmanın önemine değinen Ruhani, halkın metro, otobüs, market ve fabrikalar dahil kapalı alanlarda maske takmanın zorunlu olduğu hatırlatmak gerektiğini söyledi.

İran'ın Kovid-19 aşısı üzerindeki çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Ruhani, "Bundan vazgeçmedik. Yapabildiğimiz kadar çalışıyoruz. Şimdi yaptırım altında olduğumuzu söyleyerek köşede oturup aşının bize verilmesini bekleyen bir ülke değiliz” ifadelerini kullandı.

Ruhani, mevcut şartlar altında düğün, cenaze törenleri ve partilerin düzenlenmesinin "kabul edilemez" olduğunu ifade etti.

Salgın kaynaklı can kaybı 12 bin 653 yükseldi

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, Kovid-19 salgınında ölenlerin sayısının son 24 saatte 188 artışla 12 bin 635'e çıktığını bildirdi.

Ülkede toplam vaka sayısı da 2 bin 397 artarak 255 bin 117'ye yükseldi.

Hastalardan 3 bin 338'inin durumunun ağır olduğu ülkede, bugüne kadar 217 bin 666 kişinin ise iyileşti.

İran'da bugüne dek 1 milyon 947 bin 114 Kovid-19 testi yapıldı.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU