Dünya Müslüman Alimler Birliği: Ayasofya'nın camiye döndürülmesi hastalıklı kalplerdeki kin ve öfkeyi ortaya çıkardı

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Muhyiddin el-Karadaği, “Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılması, vakfedilme amacına ve aslına geri döndürülmesidir" dedi

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Muhyiddin el-Karadaği / Fotoğraf: AA

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Muhyiddin el-Karadaği, Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılmasının "aslına geri döndürülmesi" anlamına geldiğini belirtti.

Sosyal medya hesabından bir mesaj yayımlayn Karadaği, "Endülüs'teki Müslüman camileri kiliselere, barlara ve gece kulüplerine dönüştürüldü, Hindistan'daki Babri Camisi bir tapınağa çevrildi ve Kudüs'ü, tüm kutsal mekanlarıyla siyonistlerin başkentine dönüştürmek istiyorlar. Doğudan ya da batıdan bu suçları kınayan bir ses duymadık. Ancak Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesi doğu ve batıdaki hastalıklı kalplerde bulunan kin ve öfkeyi ortaya çıkardı" ifadelerini kullandı.

Ayasofya'nın cami olarak vakfedildiğini hatırlatan Karadaği, "Fatih Sultan Mehmet Ayasofya'yı kendi parası ile satın aldı ve vakfetti. Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılması, vakfedilme amacına ve aslına geri döndürülmesidir" dedi.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU