Ankara’dan Erbil’e ilişkileri geliştirecek teklif

Türkiye’nin Irak Kürdistan Bölgesi’nden Ankara’da temsilcilik açmasını istediği bildirildi

Ankara’dan Erbil’e ilişkileri geliştirecek teklif / Fotoğraf: Twitter

Irak Kürdistan Bölgesi (IKB) Dış İlişkiler Ofisi Müdürü Sefin Dizeyi, Türkiye’nin IKB hükümetinden Ankara’da temsilcilik açmasını istediğini ancak yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bu adımın ertelendiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) eski Ankara temsilcisi olan Dizeyi, Erbil merkezli K24’e yaptığı açıklamada, Arap ülkeleri başta olmak Asya ülkelerinde de temsilcilikler açmak için çalışmaların devam ettiği aktardı

“Hiçbir federal yapı IKB kadar etkili değil”

Bağımsız olmayan hiçbir federal yapının Irak Kürdistan Bölgesi kadar etkili olmadığını ifade eden Dizeyi, “ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Avrupa Birliği (AB) dışişleri bakanlarının son dönemde gerçekleştirdikleri Erbil ziyaretleri bunun göstergesi” dedi.

1 yıllık süre içerisinde Irak yetkilileriyle birlikte Birleşmiş Billetler (BM) genel kurulu toplantılarına katıldıklarını hatırlatan Dizeyi, devamında şunları söyledi:

“Başbakan Mesrur Barzani’nin 55. Münih Güvenlik Konferansı’na katılması, Vatikan ve Ürdün temasları, öte yandan IKB Başkanı Neçirvan Barzani’nin ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmesi önemli temaslar arasındaydı.”

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU