Gelecek Partisi Sözcüsü Temurci, "Pelikan örgütü" dediği için "terör" suçlamasıyla ifade verdi: FETÖ taktiklerini kullanarak bu ülkede yeni bir paralel yapılanma ortaya çıkmıştır

Bir röportajında "Pelikan Örgütü" diyen Temurci’ye "terör" suçlamasıyla soruşturma açıldı. İkinci kez ifade veren Temurci Emniyet’in önünde basın açıklaması yaptı, yeni bir ‘paralel çete’nin oluştuğunu öne sürdü

Gelecek Partisi Sözcüsü Selim Temurci, bir röportajında "Pelikan örgütü" ifadesi kullandığı için şüpheli sıfatıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde  ifade verdi.

Aynı suçlamayla ilgili olarak ikinci kez ifade verdiğini belirten Temurci, beraber emniyet müdürlüğüne geldiği isimlerle birlikte 15 Temmuz darbe girişimi sırasında emniyet müdürlüğünü ve diğer kurumları savunmak için canlarını ortaya koyduklarını anlattı.

"15 Temmuz'un yıl dönümünde, FETÖ'nün diliyle terör örgütü üyeliğiyle suçlanmak içimizi acıtıyor" diyen Temurci, soruşturma müştekilerinin Süheyb Öğüt ve Boğaziçi Küresel İlişkiler Derneği olduğunu söyledi.

Temurci hakkındaki suçlamaların, "İftira, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, örgüte üye olmamakla birlikte örgüt propogandası yapmak" olduğunu belirtti.

Temurci, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun istifa etmesine giden süreçte yayınlanan ve kamuoyunda "Pelikan bildirisi" olarak bilinen dosyayı eleştirdiğini ve bunun bir "organize suç örgütü" tarafından hazırlandığını savundu.

"Allah'a ve millete havale ediyorum"

Gelecek Partili Tamurci, "Çete, yasadışı işler yapmak için bir araya gelen insanlar tarafından oluşturulur. Wikileaks’ta patlayan ‘box’lara baksınlar. Dünyada bir Pelikan gerçeği var. Bir Pelikan çetesi var. Bana ‘Aslında bir Pelikan çetesi yok, bunu sen uyduruyorsun’ diyorlar. Hatta o kadar ileri gidiyorlar ki Pelikan’a Pelikan diyerek suç örgütü kurduğumu söylüyorlar. ‘FETÖ de Pelikan’a çete diyor. Sen de aynı şeyi söylüyorsan FETÖ’cüsün’ diyorlar. Bu mübarek cuma gününde adaletine sığındığımız yüce Rabb’ime, milletimizin vicdanına havale ediyorum" ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı’na çağrı: Dik durun

Bahsettiği yapının AK Parti'de siyaset yapan insanlar tarafından bile ‘ura’ benzetildiğini, bu yapının devlete sızdıklarını ve bununla mücadele edilmesi gerektiğini söylendiğini öne süren Temurci, "FETÖ taktiklerini kullanarak bu ülkede yeni bir paralel yapılanma ortaya çıkmıştır. Ey millet gözünüzü açın. Bunun adı paralel çetedir. Pelikan çetesiyle mücadele etmeliyiz. Seçilmiş bir Başbakana karşı kumpas kurmuştur. İstanbul seçimlerinin iptal ettirilmesi sürecinde de Pelikan herkesin konuştuğu bir örgüttü. Adalet Bakanı’nın görevden alınması konuşulduğunda Türkiye yine Pelikan’ı konuştu. Başta Adalet Bakanımıza seslenmek istiyorum: Ne olur dik durun, yanınızda duracağız. Bu yapı FETÖ taktiklerini kullanarak aşağılık iftiralarla büyük bir oyun oynuyor ve ülkenin siyasetinde, özellikle medyasında, iş dünyasında, bürokrasisinde çok güçlü bir hale geldi. Bu güç olmazsa bize herhangi biri böyle bir suçlamada bulunamaz" şeklinde konuştu.

"Bu paralel çeteyi yargı sistemimiz deşifre edecek"

"Pelikan Terör Örgütü’nü kim kurdu, kim finanse ediyor, ismini kim verdi" diye soran Temurci, "Ben bu ülkede hukuka inanmak istiyorum. Yargıya güvenmek istiyorum. Yargıyı göreve çağırıyorum. Mutlaka bu örgüt araştırılmalı ve Türkiye bu pisliklerden temizlenmeli. Gelecek Partisi, 15 Temmuz’da canını ortaya koyan insanların kurduğu bir partidir. Bu ülkede bir terörle aynı cümlede kullananlar alçaktır. Ben ülkeyi yönetenleri daha sonra ‘Aldandık’ dememeleri için buradan uyarıyorum. Bu paralel çeteyi, bu Pelikan örgütünü inşallah yargı sistemimiz deşifre edecek. Gerçek bir hukuk devletinde bunların hepsi ortaya çıkacak" dedi. 

2010 referandumunda da FETÖ’nün samimi olmadığını AK Parti mensuplarına söylediğini belirten Temurci, "Bugün de aynı cesaretle ülkede birçok yere çöktüklerine inandığım alçak yapıyı milletle paylaşıyorum ve deşifre ediyorum" ifadelerini kullandı.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU