Kadirova’nın ölümünde Soylu’ya yanlış yanıt verdirenler hakkında soruşturma

Soylu, CHP’li vekile verdiği bir cevapta geçen ifadeleri sehven olduğunu, hataya neden olanlar hakkında tahkikat başlatıldığını bildirdi

Fotoğraf: Twitter

AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal’ın Ankara’daki evinde çalışan Özbek Nadira Kadirova, 23 Eylül 2019 tarihinde çalıştığı evde ölü bulundu.

Olaya ilişkin soru önergesi veren CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, “Emniyet ve savcılık soruşturma tamamlanmadan olayın hemen ikinci gününde neden intihar açıklaması yapıldı” diye sordu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 3 Mart 2020 tarihinde takipsizlik kararı verdiği Kadirova’nın ölümüne ilişkin soru önergesine uzun bir zaman sonra yanıt veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Soru önergesinde bahsi geçen olayla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 2019/148242 soruşturma numarası ile tahkikat devam etmektedir” dedi.

Gazete DuvaR’ın aktardığına göre Soylu, Kadirova’nın ölümüne ilişkin soruşturma tamamlanmasına rağmen “tahkikat devam ediyor” yanıtı verilmesinin ardından CHP’li Kılıç’a ikinci bir yanıt gönderdi.

Emniyetten gelen ve kendisinin imza attığı “tahkikat devam ediyor” yanıtının “sehven” verildiğini belirten Soylu, “Bu hataya neden olan ilgililer hakkında gerekli tahkikat tarafımdan başlatılmış olup, sorumlular hakkında gereği en kısa sürede yapılacaktır” dedi.

 

Gazete DuvaR

DAHA FAZLA HABER OKU