Bakan Gül, Danıştay'ın Ayasofya kararı öncesinde konuştu: İbadete açılması hukuki bir gereklilik; Türkiye bu ayıptan kurtulacak

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, milletin ortak beklentisinin Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılması olduğunu savundu

Fotoğraf: AA

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, TRT Haber'de katıldığı programda, Ayasofya tartışmasına ilişkin konuştu. Bakan Gül, "Bu ülkenin bir vatandaşı, bir ferdi olarak ben Ayasofya'nın tekrar ibadete açılmasının hukuki bir gereklilik olduğunu düşünüyorum, inanıyorum." dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bu ayıptan da kurtulacak Türkiye"

Reuters haber ajansı, Danıştay'ın Ayasofya kararı cuma günü açıklanacağını duyurmuştu. Bakan Gül, açıklama öncesi yaptığı değerlendirmede, "İnanıyorum ki bu ayıp sona erecek, bu hukuksuzluk inşallah sona erecektir diyorum. Bu ayıptan da kurtulacak Türkiye. Tarihi anlamda Ayasofya'nın ibadete açılmasının önündeki hukuk ayıbının ortadan kalkacağına da inanıyoruz." ifadesini kullandı. 

"Milletin ortak beklentisi"

Türkiye'de hangi inanca sahip olunursa olunsun inanç özgürlüğünün bulunduğunu söyleyen Bakan Gül, yakın dönemde Demir Kilise'nin açılışının da gerçekleştirildiğini hatırlattı. 

Gül, Ayasofya'nın ibadete açılmasının tüm milletin ortak beklentisi olduğunu dile getirdi. 

"Çoklu baroda farklı yollara tevessül edildi"

Çoklu baro sistemiyle ilgili de konuşan Bakan Gül, "Diyalog kapısını kapatıp avukat arkadaşlar için bir meseleyi, bir sorunu orada tartışmak, önermek yerine çok daha farklı yollara tevessül edildi. Dolayısıyla tüm bu süreçte daha çoğulcu bir yapının ortaya çıkması adına bir tercih ortaya konmuştur" değerlendirmesinde bulundu.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU