Galatasaray'la 100. maçına çıkan Belhanda, Dinamo Kiev'e 250 bin euro daha kazandırdı

Galatasaray'ın Alanyaspor'la oynadığı maçta 100. kez sarı-kırmızılı formayı giyen Younes Belhanda, eski takımı Dinamo Kiev'e 250 bin euro bonus kazandırdı

Younes Belhanda / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'ın Faslı futbolcusu Younes Belhanda, sarı-kırmızılı formayla 100. maçında Aytemiz Alanyaspor karşısında çıkarak dalya yaptı.

İki takım arasında yapılan anlaşmaya göre Galatasaray, Dinamo Kiev'e 250 bin euro bonus ödeyecek.

2017-18 sezonu yaz transfer döneminde Ukrayna ekibinden 8 milyon euro bedelle Galatasaray'a transfer olan Belhanda, 2018-19 ve 2019-20 sezonlarında Şampiyonlar Ligi'ne katılma payı olarak da eski takımına 1 milyon euro bonus kazandırdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sözleşme gereği Belhanda'nın forma giyeceği her yirmi beşinci resmi maça istinaden 250 bin euro net ücret ödeyen Galatasaray, Ukrayna ekibine toplamda 10 milyon euro ödemiş oldu.

4 yıl için net maaşı 13 milyon 400 bin euro

2017'de Wesley Sneijder'in ayrılmasının ardından transfer edilen ve 10 numaları forma emanet edilen Belhanda, Galatasaray'la 4 yıllık sözleşme imzaladı.

Sarı-kırmızılı takımdaki her yıl için 3 milyon 350 bin euro net ücret alan Belhanda, bunlara ek olarak Süper Lig ve UEFA müsabakalarında alacağı her bir puan için 5 bin ve oynadığı maçlarda takımın kazanacağı her 25 puan için ekstra 100 bin euro prim elde ediyor.

 

Belhanda KAP.JPG
Galatasaray Kulübü'nün Belhanda ile ilgili KAP bildirimi

 

Galatasaray'da üçüncü sezonunu tamamlamaya hazırlanan Belhanda, 2 Süper Lig, 1 Türkiye Kupası ve 1 kez de TFF Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı.

Bu sezon Galatasaray'la formasıyla 20 Süper Lig, 5 Türkiye Kupası, 4 Şampiyonlar Ligi ve Süper Kupa finalinde forma giyen Belhanda, 6 gol ve 3 asistlik performans sergiledi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU