Cumhurbaşkanlığı yalanlamıştı… Feyzioğlu ısrarcı: O işi biz çözdük

"Ben orada Instagram'dan fotoğraf versem kaç like alacağımı bilmiyor muyum. Onun yerine bunu çözdüm ve gittim"

Fotoğraf: AA

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Ankara girişinde 27 saat bekletilen baro başkanlarının şehre alınmasını kendisinin çözdüğü konusunda ısrarcı.

Cumhurbaşkanlığı danışmanlarından birisi dün Habertürk’ten Fatih Altaylı’ya yaptığı AÇIKLAMA Feyzioğlu’nun baro başkanları konusunda kendileriyle iletişime geçmediğini, geçmeye çalıştıysa da bilginin ulaşmadığını söylemişti. Aynı danışman, baro başkanlarının şehre alınmasında eski TBB Başkanı Önder Sav’ın rol oynadığını belirtmişti.

KRT TV'de gazeteci Saygı Öztürk'ün sorularını yanıtlayan Feyzioğlu, "Ankara’da baro başkanlarını yalnız mı bıraktınız?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

Hiç bırakır mıyım. Ben orada Instagram’dan fotoğraf versem kaç like alacağımı bilmiyor muyum. Onun yerine bunu çözmeye çalışıyorum ve çözdüm gittim. O işi biz çözdük. Orada silahsız, saldırısız, şiddetsiz yürüyüş yapmak haktır. Bir meşru demokratik görüş açıklama, düşünce açıklama yöntemidir. Yürüyüş yapmayarak böyle önemli bir konuda ben ‘müzakere edeceğim’ demek de bir haktır. Siz yürüyüş yaparak bir hakkın peşinde koşabilirsiniz. Ben de açıklama yaparak, gidip konuşarak derim. Hatta siz bana kızamazsınız ‘neden yürümüyor?’ diye.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Niye geç çözdün diye bana kızdılar"

"Oradaki bir takım baro başkanlarının kızması bana haklıdır" diyen Feyzioğlu, ismini vermediği bir baro başkanının kendisine kızdığını öne sürdü:

Orada benim büyüğüm bir baro başkanı ‘niye geç kaldın, niye geç çözdün?’ diye bağırdı. Geç çözdüm çünkü önleyen ben değilim planlayan ben değilim. Telefonuma Ankara barosu üyesi olduğum için SMS geldi, başka bir sebeple değil. Telefonuma SMS geldi. Ben birlik başkanıyım. Birlik başkanı olarak bir SMS’le bilgileniyorum son anda.

"O taslakta çoklu baro yoktu"

TBB Başkanı ”Siz ‘Böyle bir taslak yok’ diyordunuz ama Türkiye’nin dört bir yanından barolar böyle bir taslak olduğunu düşünüp geliyor. Görüşüyorsunuz, niye son dakikaya kadar ‘yok’ dediniz?” sorusuna söz konusu taslağın 2014 yılına ait olduğunu söyleyerek başladı.

Bu taslak için “Her maddesinde alternatifli düzenlemeler olan bir taslaktı. Katıldığımız vardı, katılmadığımız vardı” diyen  Feyzioğlu, “Bu taslağın içinde belli kıdemin üzerindeki avukatların asli ticaret mahkemesine girememesi, ağır cezalara girememesi ve istinafa, temyize 10 yıl kıdemden sonra girilmesi gibi düzenlemelerin yanı sıra, Anadolu’da illerde büroların şube açmasına izin veren cümleler vardı. Bu taslağı gezdirmeye başladılar 2 buçuk 3 ay kadar önce. O taslakta çoklu baro yok” ifadesini kullandı.

Barodan istifa edecek mi?

“Ankara Barosu’ndan istifa edip kurulacak yeni baroda görev alacak mısınız?” sorusuna Feyzioğlu, “Ne münasabet. Benim kendi barom var niye ayrılayım ki. Belki onlar ayrılır bunları bilemem. Ben çoklu baronun yanlış olduğunu söylüyorum” yanıtını verdi.

Baro başkanlarının Savunma Yürüyüşü sırasında Ankara'ya 27 saat boyunca alınmamaları gündem olmuştu. Bekleyişin ardından devreye TBB’nin eski başkanlarından Önder Sav girmiş ve baro başkanlarının şehre girişi sağlanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU