Rusya: Libya’da ateşkesin ilan edilmesi için Türkiye ile çalışmalarımız sürüyor

Rus Dışişleri Bakanı Lavrov, Tobruk merkezli güçlerin lideri Halife Hafter'in ateşkes belgesini imzalamaya hazır olduğunu ifade etti

Fotoğraf: AP

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Libya'da yaşanan çatışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kongo, Mısır, Güney Afrika Dışişleri Bakanlarıyla video konferans yoluyla gerçekleştirilen toplantının ardından düzenlediği basın toplantısında konuşan Lavrov, Libya’daki çatışmaların durdurulması gerektiğini ifade etti.

Lavrov, "Libya krizinin çözümü için çatışmaların derhal durdurulması ve tarafların, silahlı birimlerini herhangi bir yönde ilerletme girişimlerinden vazgeçmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“Hafter ateşkesi imzalamaya hazır”

Libya’daki ateşkesin sağlanması için iş birliğine vurgu yapan Lavrov,"Ne yazık ki tüm muhataplarımızın Libya meselesinin askeri çözüm ile halledilemeyeceği gerçeği hakkındaki açıklamaları pratiğe dönüşmüyor” dedi.

Tobruk merkezli güçlerin lideri Halife Hafter'in ateşkes belgesini imzalamaya hazır olduğunu kaydeden Lavrov, Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz es-Serrac'ın çatışmaları durdurmak istemediğini iddia etti.

“Rusya ve Türkiye ateşkes için çalışıyor”

Rusya ile Türkiye'nin Libya meselesine dair çalışmaları sürdürdüğüne dikkati çeken Lavrov, "Rus ve Türk liderlerinin inisiyatifiyle oluşturulan diyalog çerçevesinde Türk meslektaşlarımızla, ateşkesin ilan edilmesini sağlayacak yaklaşımların uyumlaştırılmasıyla ilgili çalışmaya devam ediyoruz" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin Libya hükümetiyle temasta olduğuna işaret eden Lavrov, "Türk meslektaşlarımız, bu yönde Libya hükümetiyle çalışıyor. Mevcut koşullarda tek ve doğru olan karara varabileceklerini umuyoruz." dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU