Akşener’den Erdoğan’a: Türk genci, önüne öreceğin duvarı sel gibi alıp götürür

İYİ Parti lideri, Erdoğan’ın bazı sosyal medya uygulamalarını kapatmak istediğini söylemesine sert tepki gösterdi

Fotoğraf: İYİ Parti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Netflix, YouTube ve Twitter’ı işaret ederek söylediği  “Bu tür sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz” ifadelerine tepki gösterdi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener, “Gençleri sosyal medyada kontrol edemiyorlar. Yasaklayacaklarmış. Kendilerine yapılan alçakça bir saldırıyı gündeme getirip algı operasyonu yapmaya çalışıyorlar” dedi.

Twitter’ın AK Parti örgütleriyle ilişkili olduğunu öne sürdüğü 7 bin hesabı kapatmasını hatırlatan Akşener, şunları söyledi:

Twitter ne yaptı kendilerine ait trol hesapları kapattı. Kendi hesaplarının engellenmesine kızdılar. Bir hafta önce sosyal medyayı öve öve bitiremeyen Sayın Erdoğan, bir hafta sonra “kapatacağız” der miydi? Bu farklı düşünceleri ezerek susturma çabasıdır.

“Tecavüz göndermesi yapanlar serbest ama suçlu Netflix”

Her gün birileri hakarete, iftiraya uğruyor. Küçük ortak her gün öfke krizi geçiriyor. Minik ortak her gün birini hedef gösteriyor. Masum gazeteciler cezaevine konuluyor ama masum kadınlara tecavüz göndermesi yapanlar serbest kalabiliyor. Ama Sayın Erdoğan’a sorarsanız; suçlu Netflix, YouTube, Twitter. Ahmakça tedbirlerle sonuç alamazsın Sayın Erdoğan. Onca kadının yaşadıklarının hakkı senden kalır. Bu zihniyet tek adam rejimlerinin genel tanımını. Dislike yaptılar diye yasak getirmek hep aynı zihniyetin ürünüdür.

Akşener, şöyle devam etti:

Buradan Sayın Erdoğan’ı uyarıyorum; Gençlerin önüne kurulan hiçbir duvar ayakta kalamamıştır. Hele ki Türk genci önüne öreceğin duvarı sel gibi alıp götürür. “Ne yaptım” dediğin gün her şeyi kaybettiğin gün olur, demedi demeyesin.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a yönelik eleştirilerini de dile getiren Akşener, şöyle konuştu:

Gelmekte olan geliyorken, Damat Bey ve kayınpederine önerim, Partili Cumhurbaşkanlığı sistemini türlü yalanlarla savunmayı bir an önce bırakmalarıdır. Sizi TÜİK'in düzenlenmiş rakamları kurtaramaz. Damadı Haznenin başından almalısın. Gitsin başkasının hazinesiyle oynasın kardeşim.

Cumhurbaşkanlığı Bütçe Başkanlığının itirafnamesi, biz yazmadık onlar yazdı. Deniyor ki; hazine yardımları ödeneği 130 milyardı 136 milyar liraya çıktı. Görev zararı 91 milyar 300 milyon lira. Hiçbir özel şirket bu kadar zarar edeni orada oturtmaz. Patronun damadı olsa bile. Kara yolları Genel müdürlüğünün yap işlet devlet projelerinin garanti ve katı ödemeleri de etkili oldu.

“Bundan tam iki sene önce, 9 Temmuz 2018’de Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin ilk kabinesi ilan edildi” hatırlatması yapan İYİ Parti lideri, eleştirilerini şöyle sürdürdü:

Ekonominin dümeni Damat Bakan’a teslim edildi. Gelin, geçen sene yaptığımız gibi, bu sene de iktidarın karnesine birlikte bakalım. Gelin, Partili Cumhurbaşkanlığı sistemi, ülkemizi uçurmuş mu birlikte inceleyelim…

İki sene önce 1 dolar, 4,60 liraymış.  Bugün 6.85’ten işlem görüyor. Yani iki senede Türk Lirası yüzde 50 değer kaybetmiş.

Geçen iki senede, ekonomi yüzde 6 buçuk küçülmüş,  özel sektör yatırımlarıysa yüzde 16 azalmış.

Mesela kişi başı milli gelirimiz, zihni siniri bile sinir eden politikalar yüzünden, 9 bin doların altına düşmüş.

Mesela, tarımda çalışanların sayısı 450 bin, hizmet sektöründe çalışanların sayısıysa 350 bin kişi azalmış. Sanayide çalışanların sayısı ise sadece 35 bin kişi artmış. Yani Türkiye’yi uçuracak yıldız kadronun icraatları sayesinde,  istihdam kaybı 750 bine ulaşmış.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU