Adalet Bakanı Gül’den Kılıçdaroğlu’na: Ya kanunun nasıl çıkacağını bilmiyor ya da Meclis’in milletten aldığı yetkiden rahatsız

Gül, CHP liderinin kendisi hakkında kullandığı ifadelere yanıt verdi

Fotoğraf: AA

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Twitter’dan paylaştığı mesajla yanıt verdi.

Gül, "Ana muhalefet partisi lideri, ya bir kanunun nasıl çıkacağını bilmiyor ya da Meclis’in milletten aldığı kanun yapma yetkisinden rahatsız. Siyaset tarihimize oyunu kullanamayan genel başkan olarak geçen biri için ilk ihtimali yabana atmamak lazım" dedi.

Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, baro düzenlemesiyle ilgili olarak, “Adalet Bakanı’na sesleniyorum. Bu kanun TBMM’den geçiyor ve sen de sesini çıkartmıyorsan, sen gerçek Adalet Bakanı değilsin” demişti.

Gül, Kılıçdaroğlu’nun sözleriyle ilgili Twitter hesabında bir açıklama yaptı.

Gül şunları kaydetti:

Ana muhalefet partisi lideri, ya bir kanunun nasıl çıkacağını bilmiyor ya da Meclis’in milletten aldığı kanun yapma yetkisinden rahatsız. Siyaset tarihimize oyunu kullanamayan genel başkan olarak geçen biri için ilk ihtimali yabana atmamak lazım...

Kılıçdaroğlu ne demişti?

Kııçdaroğlu grup toplantısında şunları kaydetmişti:

‘Devletin dini adalettir' demiştir Hz. Ali. Avukatlar, destek kuruluşu olarak bir araya gelir ve bir baro oluştururlar. Adalet için çabalarlar. Şimdi baroları parçalıyorlar. Bu bir bölücülük projesidir ve ülkeye ihanettir. Paralel devlet olmaz, vali olmaz, nüfus müdürü bir tane, neden çoklu baro? Baroları denetleme hakkına da sahipsin sen. 'Hayır, baroları böleceğim' diyor. Teklif nerede görüşüldü? Adalet Komisyonu’nda. En büyük adaletsizliklerin yapıldığı komisyon. Baro başkanları gelmek istiyor, izin vermiyorlar. Ama bir gün önce avcılık ile ilgili bir yasa görüşülüyor ve avcılık tarım temsilcileri davet ediliyor. Bu yapılan doğru mu, doğrudur. Peki baro başkanları neden alınmadı. Adalet Bakanlığı’nın görüşü alınmadı. Baroların görüşü alınmadı. Adalet Bakanı’nın kendisinden de görüş alınmadı. Saray’da her şeyleri bilen adam var. Adalet Bakanı’na sesleniyorum. Bu kanun TBMM’den geçiyor ve sen de sesini çıkartmıyorsan, sen gerçek Adalet Bakanı değilsin.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU