İran’da virüsün ortaya çıktığı tarihten bu yana en yüksek ölüm sayısı kaydedildi… Hastaneler 3 katına çıkan vakalara cevap veremiyor

İran'da yeniden yükselişe geçen yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle son 24 saatte 200 kişi hayatını kaybetti; bu sayı virüsün başlangıcından bu yana kaydedilen en yüksek sayı oldu

İran’da virüsün ortaya çıktığı tarihten bu yana en yüksek ölüm sayısı kaydedildi / Fotoğraf: AP

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, koronavirüs (Kovid-19) salgınında son 24 saatte ülke genelinde 200 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 2 bin 637 yeni vaka tespit edildiğini söyledi.

Lari, salgın kaynaklı toplam can kaybının 11 bin 931'e, vaka sayısının da 245 bin 688'e çıktığını aktardı.

Hastalardan 3 bin 270'inin durumunun ağır olduğunu ifade eden Lari, tedavileri tamamlanan 207 bin kişinin ise taburcu edildiğini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sözcü Lari, ülkede şu ana kadar yapılan toplam test sayısının 1 milyon 846 bin 793 olduğu bilgisini paylaştı.

“Düğüne katılan 200 kişi virüse yakalandı”

Öte yandan ülkenin kuzeydoğusundaki Gülistan eyaletinde bir düğüne katılan 200 kişiye yeni tip koronavirüs (Kovid-19) bulaştığı ve bunlardan 5'inin hayatını kaybettiği belirtildi. 

Gülistan Tıp Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Siraceddin Arifniya, İranlı İşçiler Haber Ajansına (ILNA) yaptığı açıklamada Günbedi Kavus, Akkale, Kalale ve Minudeşt hastanelerinin artık Kovid-19 hastalarına cevap veremediğini ve bu 4 şehirde tehlike çanlarının çalmaya başladığını söyledi. 

Hasta sayısı 3 katına çıktı

Düğün merasimleri ve diğer toplu etkinliklere karşı daha sert tedbirler alınmasını isteyen Arifniya, düğün törenlerinin ardından eyaletteki Kovid-19 hastalarının 3 katına çıktığını ifade etti. 

Günbedi Kavus ilçesine bağlı Taşlıburun bölgesinde iki hafta önce bir düğün törenine katılan 200 kişiye Kovid-19 bulaştığını aktaran Arifniya, bunlardan 5 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU