Selvi: Çekilin Z kuşağı ile benim aramdan

"Z kuşağı beni anladı. Ama dinozorların bir kısmı Z kuşağını tehdit ettiğimi iddia etti"

Fotoğraf: YouTube

AHürriyet gazeesi yazarı Abdulkadir Selvi, geçen haftaki yazısında “Gençler, dislike atan dislike'lanır" demesinin ardından gelen eleştirilere yanıt verdi.

Selvi, 1 Temmuz’da kaleme aldığı yazıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın YKS öncesi gençlerle yaptığı canlı yayında yüzbinlerce 'dislike' butonuna basılmasıyla gündeme gelen Z kuşağına yönelik olarak şunları söylemişti:

Z kuşağının oylarını almaya talip olan siyasi partilerin bu gençleri iyi tanıması gerekiyor. Çevre, insan hakları, hayvan hakları ve sıfır atık konusunda duyarlı olan bu gençler, aynı zamanda yerel değil, dünyalı. 'Dünyalı' dedik de 'Ülke sevgileri yok' demedik. Ama bir kedinin ölümü için dünyayı yakabilirler. Bu da benden Z kuşağı gençlere gelsin: Gençler, şimdiden uyarayım, dislike atan dislike’lanır.

Selvi, bugünkü köşe yazısında da kendisine dönük eleştirilere yanıt verdi:

Bu ülkede Z kuşağı adına bir sorun yaşanıyor. Birileri kendilerini Z kuşağı adına ahkâm kesmeye yetkili görüyor. Z kuşağı da en çok buna gıcık oluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gençlerle ilgili yayınında, “dislike” konusu çok popüler oldu. Geçen hafta Z kuşağıyla ilgili yazımda bununla ilgili bir espri yaptım. Z kuşağı beni anladı. Ama dinozorların bir kısmı Z kuşağını tehdit ettiğimi iddia etti. Ben niye tehdit edeyim? Bir defa “dislike” tehdit değil “beğenmeme” demek. O zaman bu mantığa göre Erdoğan’a, “dislike” atanlar Cumhurbaşkanı’nı tehdit mi etti? Z kuşağı adına konuşma hakkını size kim veriyor? Çekilin Z kuşağı ile benim aramdan...

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU