Baro başkanları, hukukçu vekillere cübbe ve düğme gönderdi

Vekillere verilen açıklamada "Ya cübbelerinize düğme dikin ya da düğmeyi çöpe atıp bu süreçten vazgeçin!" denildi

Fotoğraf: Twitter

Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde 4 gündür barolarla ilgili değişiklik önergesinin görüşüldüğü Adalet Komisyonu'ndaki toplantılara katılmak için bekleyen başkanları milletvekillerine cübbe, düğme ve dikiş seti gönderdi.

AK Parti ve MHP’nin bir ilde birden fazla baro kurulmasının önünü açan 28 maddelik yasa teklifinin Adalet Komisyonu görüşmeleri devam ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Görüşmelere girebilmek için TBMM önünde bekleyen baro başkanları komisyonun hukukçu milletvekillerine cübbe, düğme ve dikiş seti gönderdi.

Gazete DuvaR'ın aktardığına göre, baro başkanları adına açıklama yapan Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, tüm çözüm çabalarına rağmen sonuç alamadıklarını söyledi.

​Adalet Komisyonu'nun hukukçu vekillerine seslenerek meslek yeminlerini hatırlatmak için cübbe ve düğme gönderdiklerini belirten Bozkurt, "Biz cübbemize düğme dikilmesine izin vermedik. Adalet Komisyonu’ndaki meslektaşlarımıza yeminlerini hatırlayıp cübbe ve düğme gönderdik" ifadelerine yer verdi.

Baro başkanları, Meclis önünde bekleyişlerinin dördüncü gününde yaptıkları basın açıklamasının ardından hepbirlikte Avukatlık Meslek Andı'nı okudu.

 

Gazete DuvaR, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU