Koronavirüs sonrası yeniden başlayan Formula 1'de ilk pole pozisyonu Bottas'ın

Koronavirüs salgını sonrası Avusturya'da düzenlenen sezonun ilk Grand Prix'si öncesi öncesi düzenlenen sıralama turlarını Valtteri Bottas kazandı

Valtteri Bottas / Fotoğraf: AP

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası 2020 Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın Avusturya Grand Prix'sine, Mercedes takımının Fin pilotu Valtteri Bottas ilk sıradan başlamaya hak kazandı.

Spielberg kentindeki 4 bin 318 metrelik pistte yarın 71 tur üzerinden gerçekleştirilecek yarışın sıralama turlarında, 30 yaşındaki pilot Bottas 1.02.939'luk derecesiyle pole pozisyonunun sahibi oldu.

 

 

Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton, takım arkadaşının 0,012 saniye gerisinde ikinciliği, Red Bull'un Hollandalı pilotu Max Verstappen de 0,538 saniye gerisinde üçünlüğü elde etti.

 

 

Mart ayında Avustralya'da başlaması beklenen ancak Kovid-19 salgını nedeniyle organizatörlerin birçok yarış için erteleme ve iptal kararı aldığı Formula 1'de sezonun ilk yarışı yarın 16.10'da koşulacak.

Dünyanın en prestijli ve en çok izlenen yarış organizasyonları arasında yer alan Formula 1'de şu ana kadar Avustralya, Hollanda, Monaco, Azerbaycan, Fransa, Singapur ve Japonya grand prix'leri iptal edildi. 

Koronavirüs nedeniyle üst düzey önlemler altında gerçekleştirilerecek organizasyonda, ilk 8 yarışa seyirci alınmayacak ve podyumda ödül töreni düzenlenmeyecek. 

Resmileşen ve tamamı Avrupa kıtasında koşulacak ilk 8 yarışın takvimi şöyle:

5 Temmuz: Avusturya

12 Temmuz: Avusturya

19 Temmuz: Macaristan

2 Ağustos: Büyük Britanya

9 Ağustos: Büyük Britanya

16 Ağustos: İspanya

30 Ağustos: Belçika

6 Eylül: İtalya

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU