Mustafa Şentop'tan 'sosyal medya' çıkışı: Somut bir teklif söz konusu değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Sosyal medyayı tamamen kapatacağız veya kısıtlayacağız" açıklamasını değerlendiren Meclis Başkanı, "Bu, sadece Türkiye'nin değil bütün dünyanın bir sorunu" dedi

Fotoğraf: AA

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, sosyal medya düzenlemesiyle ilgili olarak "Somut olarak bir teklif söz konusu değil" açıklamasında bulundu.

Bunun sadece Türkiye'nin değil dünyanın sorunu olduğunu dile getiren Şentop, "Sosyal medyada hakim olan çok uluslu şirketlerin kendi kurallarını kendilerinin koymaya çalıştıkları ve faaliyet gösterdikleri, ülkelerin hukuk kurallarını tanımaz bir yaklaşımları var. Avrupa ülkeleri de bundan rahatsız. Tedbir alanlar, hukuki düzenlemeler yapanlar var" düşüncesini dile getirdi.

"Sokakta birisi bunu yapsa bunun cezai sorumluluğu var"

ABD Başkanı Donald Trump'ın da bu yönde adım atma sinayli verdiğini hatırlatan Şentop, şunları söyledi:

"Almanya'da yapılan düzenleme var Fransa'da çok yakın bir zamanda bir hafta on gün kadar önce bir düzenleme yapıldı hakaret içerikli paylaşımlarla ilgili yapıldı Türkiye’de bu konuda düzenlemelerden yetersizlik olduğunu hukuki düzenlemelerde yetersizlik olduğunu ifade etmek isterim. Bende bu konuda mağduriyetler yaşamış birisiyim. Bir konuyla ilgili görüş paylaşıyorsunuz bir açılış yapılmış bir yer de hayırlı olsun diyorsunuz. Hiç görmediğiniz tanımadığınız sizi de muhtemelen hiç görmemiş ilk defa bu paylaşımımızı görmüş birisi bir vatandaşımız onun altına hakaret ve küfür içerikli yorum yazıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Vazifesi de değil yani bir yorum yapacak işte siyaseten belki bir görevi olabilir cevap verme ihtiyacı içinde olan böyle birisi değil, muhtemelen evinde koltuğunda çayını yudumlarken hoşuna gitmediği bir şeye yazıyor. Peki bunun bir hukuki sorumluluğu olmaz mı? Biz okuduğumuzda rahatsız oluyoruz sokakta birisi bunu yapsa  bunun cezai sorumluluğu var.

Peki sosyal medya yapınca, sosyal medya her türlü suçu işlenebildiği her türlü hakaretin yapılabildiği tamamen serbest bir ortam değil. Hiçbir yerde değil dünyanın hiçbir ülkesinde değil bahsettiğim gibi tedbirler alınmış öncelikle bu çokuluslu şirketlerin kuralları ben koyarım yaklaşımını terk etmesi gerekiyor"

Şentop yeniden aday

Bu arada AK Parti Grup Başkanvekilleri, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop'un TBMM Başkanlığına adaylık başvurusunu TBMM Genel Sekreterliğine sundu.

Muş, Ankara Milletvekili Naci Bostancı, Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Tokat Milletvekili Özlem Zengin, Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Denizli Milletvekili Cahit Özkan ve kendisinin imzasıyla halen TBMM Başkanı olan Mustafa Şentop'u yeniden aday gösterdiklerini söyledi.

Şentop'un adaylığının ülkeye hayırlı olmasını temenni eden Muş, "Önümüzdeki 7 Temmuz Salı günü ilk oylamalar yapılacaktır. İlk iki turda üçte iki çoğunluğun, üçüncü turda ise salt çoğunluğun oyunu alan aday TBMM Başkanı seçilecektir. Süreç bu şekilde işleyecektir. Tüm adayları tebrik ediyor, başarılar diliyoruz." dedi.

Erdoğan'ın sosyal medya açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı açıklamada, 4. çocuğunu kucağına alan kızı Esra Albayrak'a yönelik sosyal medyadan yapılan hakaretlere sert tepki göstererek, sosyal medyaya yönelik kapsamlı bir hukuki düzenlemenin yolda olduğunu belirtmişti.

Erdoğan'ın açıklamasının ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, bu açıklamaların sosyal medyanın kapatılacağı anlamına gelmediğini belirterek, söz konusu firmaların yükümlülüklerini yerine getirmesi olarak değerlendirilmesini gerektiğini ifade etmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU