BM soruşturması, İsrail'deki personelinin BM aracında kurallara aykırı cinsel davranışta bulunduğunu doğruladı

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail’deki araçlarının birinde kaydedilen ve bir görevliyle bir kadını cinsel ilişki halinde gösterdiği öne sürülen video nedeniyle soruşturma başlattı

Fotoğraf: Twitter

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail'in başkenti Tel Aviv'de BM aracında bir erkek bir kadın görevlinin cinsel ilişkiye girdiğini gösterdiği öne sürülen görüntüler hakkında soruşturma başlattı.

Söz konusu video, Tel Aviv'deki bir işlek cadede kırmızı ışıkta duram BM aracının arka kolduğunda bir kadın ve bir erkeğin uygunsuz görüntüsü yer alıyor.

Bu görüntü sırasında cip model aracın ön koltuğunda iki kişinin oturduğu da göze çarpıyor.

Sosyal medyada birçok kişi tarafından paylaşılan 18 saniyelik videoda, aracın üzerinde "UN" (BM) logosu görünüyor.

BM'den yapılan açıklamada, araçtakilerin kimliklerinin tespit edileceği belirtildi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in sözcüsü Stephane Dujarric, basın açıklamasında görüntüleri "iğrenç" olarak nitelendirdi.

"Temsil ettiğimiz her şeye aykırı"

Söz konusu çalışanların ücretsiz izne ayrıldığını açıklayan sözcü, BM İç Gözetim Hizmetleri Ofisi'nin kişiler hakkında soruşturmayı tamamladığını duyurdu.

Dujarric, BM'nin bilgileri alır almaz gerekli duyuruyu yapacağını sözlerine ekledi.

Dujarric, "Şoke edici bu görüntüler, temsil etiğimiz her şeye ve BM personeline atfedilen cinsel istismar olaylarıyla mücadele için yaptığımız her şeye aykırı" dedi.

Sözcü, videoda görülen kadının seks işçisi olup olmadığının soruşturma sonunda açığa çıkacağını söyledi.

Son yıllarda BM personeline yönelik sık sık cinsel istismar suçlamaları yöneltiliyor. Genel Sekreter Antonio Guterres suçlamaların ardından bu konuda "sıfır hoşgörü" politikası uygulama taahhüdünde bulunmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU