Meclis TV çalışanının koronavirüs testi pozitif çıktı, temas edenlerin test yaptırmaları istendi

Meclis TV çalışanının sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi

Fotoğraf: AA

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yapılan 600 koronavirüs testinin ardından bir Meclis TV kameramanında pozitif vakaya rastlandığı kaydedildi.

Meclis’in ilgili birimlerinden yapılan bilgilendirmede kameramanla temas edenlerin test yaptırmaları istendi.

Bilgilendirme mesajında Meclis TV çalışanının sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Vekillere haftada 2 kere test

Meclis Genel Sekreterliği, tüm milletvekillerine Meclis Başkanı onayı ile yazı göndermişti. Buna göre vekiller dün parlamentoya giderken Kovid-19 testi olmuştu. Ayrıca vekillere haftada iki kere test yaptırma tavsiyesinde de bulunuldu.

Meclis hastanesindeki tüm personele de test yapma zorunluluğu getirildi. 

TBMM’de Kovid-19 salgının başından bugüne kadar 20'ye yakın kişide virüs tespit edildiği biliniyor.

Uygulanacak tedbirler

Salgından kaynaklanan risk ve tehditlerin Türkiye Büyük Millet Meclisi bünyesinde en aza indirilmesini sağlamak için gerekli tedbirlerin alınması amacıyla oluşturulan Koronavirüs Kriz Yönetim Komisyonu toplanarak alınacak yeni tedbirleri ele aldı.

TBMM'de uygulanacak tedbirler şöyle:

100.Yıl Bahçe Lokantası ve Üyeler Lokantası hariç tüm lokantaların kapatılmasıyla bütün personele kumanyaları Destek Hizmetleri Başkanlığınca görev yerlerinde dağıtılmaya başlanacak.
Kış Bahçelerinde ve 100.Yıl Bahçe Lokantasında bulunanlar hariç olmak üzere TBMM Yerleşkesi ve eklentilerinde bulunan bütün çay ocakları servis yapmayacak.
Personel, yerleşke içinde sosyal mesafe, maske ve el hijyeni başta olmak üzere temizliğe hassasiyetle riayet edecek.
Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı, Destek Hizmetleri Başkanlığı ve TBMM Koruma Daire Başkanlığı tarafından pandemi timleri oluşturulacak, bu timler  alınan kararların uygulanması başta olmak üzere salgınla mücadelede uygulanan önlemlerin denetiminden sorumlu olacak, TBMM Yerleşkesi ve eklentilerinde ortaya çıkacak ihlaller için tutanak düzenleyebilecek ve tutanaklara istinaden gerekli idari yaptırımlar uygulanacak.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU