Sosyal medyada gündem oldu, sanatçılar tepki gösterdi: Ozan Güven ve Deniz Bulutsuz'un iddiaları hakkında neler biliniyor?

İki isim karşılıklı uzaklaştırma kararı aldı. Sanatçılar sosyal medyada Güven'e tepki gösterdi, Bulutsuz için destek mesajı yayımladı

Kolaj: Independent Türkçe

Oyuncu Ozan Güven'in bir süredir birlikte olduğu sosyal medya uzmanı Deniz Bulutsuz'u darp ettiği iddia edilen olay sosyal medyada gündem oldu.

Birçok sanatçı “OzanGuevenYalnızDeğildir” etiketi altında yaşananlara tepki gösterdi.

Ozan Güven'le tartışmanın eski erkek arkadaşı üzerine başladığını söyleyen Bulutsuz, "Onu sakinleştirmek isterken yatak odasındaki abajuru duvara vurarak kırdı. Beni ittirince abajur çeneme geldi. Sonra beni yatağa yatırıp üzerime oturarak sert bir tokat attı. Ardından bana vurmaya devam ederken kendi yüzüne de vuruyordu; 'Bak sana bir tane vurdum, kendime yirmi kez vuruyorum' dediğini aktardı.

Darp raporu alarak savcılıkta ifade veren Ozan Güven ise, ayrılmak istediğini söyleyince Bulutsuz'un, "Seni Türkiye'ye rezil edeceğim. 'Kadın döven adam' diye söyleyeceğim" dediğini ileri sürerek asıl yaralanın kendisi olduğunu iddia etti.

“Bir saatten fazla süren ağır fiziksel şiddete maruz kaldım”

Instagram hesabından açıklama yapan Bulutsuz, "Güven tarafından kendi evinde bir saatten fazla süren ağır fiziksel şiddete maruz kaldım" dedi.

Bulutsuz, darp raporu alarak şikayetçi oldu.

Hukuki haklarını sonuna kadar savunacağını duyuran Bulutsuz, "Kadına şiddetin hiçbir şekilde kabul edilemeyecek bir suç olduğu bir toplumda, ruh sağlığımı ancak psikolojik destek alarak koruyabildiğim bu hukuki süreç boyunca şimdiye kadar koruduğum sessizliğime ve mahremiyetime saygı duyulmasını rica ediyorum" ifadesini kullandı.

Kavga 13 Haziran’da meydana geldi

Hürriyet'ten Özge Eğrikar'ın haberine göre Güven ve Bulutsuz 13 Haziran'da kavga etti.

Avukatı aracılığıyla korunma talebiyle dilekçe veren genç kadın, baygınlık geçirdikten sonra da Güven'in şiddeti sürdürdüğünü iddia etti.

Dilekçede, "Bulutsuz, Güven’in taşkınlıklarına tepki verince şiddet görmüştür. Yüzünde ve vücudunda morluklar oluşmuştur” denildi.

Mahkeme’den karar

Mahkeme, Ozan Güven’in 2 ay süreyle mağdura yönelik şiddet tehdidi, hakaret ve aşağılamayı içeren söz ve davranışlarda bulunmamasına, ayrıca iletişim araçlarıyla rahatsız etmemesi ve bulunduğu konuta yaklaşmamasına karar verdi.

Daha sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak 'darp' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlamasıyla Güven'den şikayetçi olan Bulutsuz, şiddet gördüğüne dair fotoğrafları da savcılığa delil olarak sundu.

Ozan Güven de Bulutsuz'dan şikayetçi oldu

Ozan Güven de Deniz Bulutsuz'dan şikayetçi oldu ve uzaklaştırma kararı aldırdı.

Oyuncunun İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul Aile Mahkemesi’ne sunduğu dilekçede şu ifadelere yer verildi:

Deniz Bulutsuz, Ozan Güven’i 'Sen benden ayrılıyorsun, ben de seni rezil edeceğim’ diyerek tehdit etmiştir. Müvekkilimiz olay gecesi yaşadıklarını ve evde saldırıya uğramasını hâlâ atlatamamıştır. Fiziken ve ruhen travma yaşamıştır. Bulutsuz müvekkilimize gerçek dışı açıklamalarla kariyerini bitirme tehdidinde bulunmuştur.

Güven de şiddet gördüğü iddiasına ilişkin fotoğrafları mahkemeye sundu.

Mahkeme, Bulutsuz hakkında 2 ay uzaklaştırma kararı verdi.

Ünlü isimlerden tepki

Yaşanan şiddet olayının ardından ünlü isimler Ozan Güven’e tepki gösterdi.

Sosyal medyada da gündem olayla ilgili olarak tepki gösteren bazı isimler şöyle:

Hadise: Türkiye'de her gün kadınlar şiddete uğruyor. Bıçakla ölen, kurşunla ölen, balkondan atılan kaç tane kadının daha ölümüne şahit olacağız? Midem bulanıyor erkeklerin kadınlara uyguladıkları her türlü şiddetten! Bir kadınla bir ilişki yaşıyorsan o senin malın değil! 0 birinin kızı, kardeşi, ablası, arkadaşı. Kadını aşağılayan, kendi komplekslerinden, ezik hallerinden kadını yerle bir eden bu erkeklere sadece söyleyeceğim bir laf var: EZİKSİNİZ! Hayatınızda ne yaşadıysanız, neyse sorununuz önce çözün ondan sonra bir kadınla ilişki yaşamaya başlayın! Kadınlar sizin sorunlarınızın ilacı ya da egonuzu tatmin edecek oyuncağınız değil.

Demet Özdemir: Can dostumuz Deniz Bulutsuz'un Ozan Güven tarafından canına kasteden düzeyde gördüğü bu şiddet için ne söylemek, nasıl konuşmak gerekir inanın bilmiyoruz. Söylemek istediğimiz binlerce söz varken kelimeler yetersiz kalıyor, kalbimiz sıkışıyor. Bu nasıl bir vicdan, nasıl bir insanlıktır! Bizler bu kolu günleri elimizden geldiği her an Deniz ve ailesinin yanında, ona destek olarak geçirmeye çalışıyoruz fakat o gece yaşadıklarını, gördüklerini onur aklından çıkarmanın, anne ve babasının yüzlerinde gördüğümüz üzüntü ve korkuyu yok etmenin hiçbir yolu yok... Hiçbir kadına böyle bir şey yaşatmanın bir affı olamaz, bu kabul edilemez! Lütfen haberleri okuyanlar ve kırıcı yorumlarla bulunanlar bir kez olsun Deniz ve değerli ailesi için ellerini vicdanlarına koysunlar. Deniz'in yanında olan, bu süreçte desteğini esirgemeyen tüm dostlarımıza da yürekten teşekkür ediyoruz. Soruşturma sürecinin başladığı bu olayda Türk adaletin, güvenimiz sonsuzdur. Hak eden kişi cezasını alacaktır. Her zaman yanındayız ve seni çok seviyoruz güzel ve temiz kalpli arkadaşım.

Hazal Kaya: Ne yazacağımı bilemiyorum... Bir saatten fazla fiziksel ve duygusal şiddet uygulamak nedir, aklım almıyor. Umarım çabucak iyileşirsin Deniz... Çok üzgünüm...

Berrak Tüzünataç: Fotoğrafını gördüm Deniz, kalbim parçalandı. Ne yaşanmış olursa olsun, şiddeti aklayamaz, şiddetin bir bahanesi olamaz. Sana, varlığına ve saldırılan her kadına, her zaman elimden geldiğince yalnız olmadığını hatırlatmaya çalışacağım. Yalnız değilsin, yalnız değiliz.

Sıla: Ben faili tanıyorum. Koşulsuz şartsız yanındayım Deniz Bulutsuz.

Gökhan Özoğuz: Tanıyanlar bilir. #OzanGuevenYalnızDeğildir

 

Independent Türkçe, Hürriyet, Sözcü

 

DAHA FAZLA HABER OKU