ABD: İran'a yönelik askeri müdahaleyi her zaman göz önünde bulunduruyoruz

ABD'nin İran Özel Temsilcisi Hook, Trump yönetiminin 2018'de nükleer anlaşmadan çekilmesini "doğru bir karar" olarak nitelendirdi

Fotoğraf: AFP

ABD'nin İran Özel Temsilcisi Brian Hook, Washington'un, Tahran'ın nükleer silah edinmesini önlemek için askeri müdahale seçeneğini her zaman göz önünde bulundurduğunu söyledi.

"Trump açık bir mesaj gönderdi"

İsrail 13 kanalına konuşan Hook, "Amerikan halkı adına sorduğumuz soru; İran'ın asla nükleer silah sahibi olmamasını sağlamanın en etkili yolu nedir?" ifadelerini kullanırken, sözlerine şöyle devam etti:

"Cevap; İran ile yapılan Ortak Kapsamlı Eylem Planı olmadığı kesin. ABD Başkanı (Donald Trump), İran'a nükleer silah edinmemesi konusunda daha önce açık bir mesaj gönderdi. Askeri seçeneği her zaman göz önünde bulunduruyoruz"

Hook, ABD'nin 2018'de Tahran ile yapılan nükleer anlaşmadan çekilmesini "doğru bir karar" olarak nitelendirdi.

Ruhani: ABD nükleer anlaşmaya siyasi darbe vurmak isterse...

Bu arada İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin nükleer anlaşmaya siyasi darbe vurmak istemesi halinde buna karşı kesin adımlar atacaklarını söyledi.

ABD'yi nükleer anlaşmayla ilgili yeni adımlar atmaması konusunda uyaran Ruhani, şunları kaydetti:

"ABD şimdiye kadar nükleer anlaşmaya ekonomik darbe vurdu. Biz de bazı taahhütlerimizi askıya aldık ve tahammül ettik. ABD nükleer anlaşmaya siyasi darbe vurmak isterse İran buna tahammül etmez ve buna karşı kesin adımlar atar"

Washington yönetimi, BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya ile İran arasında 2015'te imzalanan nükleer anlaşmadan Mayıs 2018'de tek taraflı çekildikten sonra Tahran'a yönelik yaptırımları geri getirmişti.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU