Eski Marmara İletişim dekanı: Gay ve lezbiyenler 90’lardan sonra 3 misline çıkmış, buna göre eşcinsellik doğuştan değil

"2009’da %4.5 olan erkek erkeğe eşcinsel ilişki 2016’da %8.3’e yükselmiş. Kadınlarda aynı oran %10.2’den %14.1’e gelmişti"

Fotoğraf: YouTube

Yeni Şafak gazetesinin yazarlarından Ergün Yıldırım, iletişim ve araştırma olanaklarının kısıtlı olduğu 1990'lı yıllarda eşcinsellerin daha az olduğunu, 2016 ise bu rakamın arttığını, dolayısıyla “eşcinselliğin doğuştan olamayacağı” iddiasını dile getirdi.

Yıldırım, bugünkü köşe yazısında “gay ve lezbiyenlerle ilgili araştırmaların ürkütücü veriler sunduğunu” ileri sürerken şu ifadeleri kullandı:

1990 yılından itibaren her genç kadınlar arasında en az bir kadınla lezbiyen ilişkisi 3 misline çıkmış. Erkeklerde de geylik aynı orana sahip. 2009’da %4.5 olan erkek erkeğe eşcinsel ilişki 2016’da %8.3’e yükselmiş. Kadınlarda aynı oran %10.2’den %14.1’e gelmişti. Bu veriler “eşcinsellik doğuştandır” tezini tamamen yıkıyor.

“Peki o zaman bunu çoğaltan asıl sebepler ve mecralar nelerdir?” diye soran eski Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Yıldırım, şunları söyledi:

 İnternet Nesli kitabının yazarı Jean Twenge, bunu cep telefonun yaygınlaşmasına bağlıyor. Kimi araştırmacılar da internet ve sosyal medyanın artan etkisine işaret ediyor. Bu yeni mecralar her çeşit kötülük propagandalara insanın daha fazla açık hale getiriyor. Kötülüğün propagandasına ve bilgisine daha fazla maruz bırakıyor.

Yıldırım, yazısının devamında tıp dünyasının aksine eşcinselliği hastalık olarak gören ve cinsel yönelimleri tedavi edebileceğini iddia eden Prof. Nevzat Tarhan’dan alıntılar yaptı.

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU