Rizespor Basın Sözcüsü Bakır, Oğulcan Çağlayan'a tepki gösterdi: Cephede savaşırken kaçtı

Çaykur Rizespor Basın Sözcüsü Hasan Yavuz Bakır, tek taraflı uzatılan sözleşmesini kabul etmeyerek ligin bitmesine 6 hafta kala takımdan ayrılma kararı alan Oğulcan Çağlayan için, "Cephede savaşırken kaçmıştır" dedi

Oğulcan Çağlayan / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'un bsın sözcüsü Hasan Yavuz Bakır, düzenlediği basın toplantısında tek taraflı sözleşme uzatılması teklifini redderek takımdan ayrılan genç futbolcu Oğulcan Çağlayan'la ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakır, daha önce takımda çalışan profesyonellerin hatalarının ekonomik anlamda kulübü zarara uğrattığını, son olarak Oğulcan Çağlayan'ın takımdan ayrılması konusunda sıkıntı yaşadıklarını aktardı.

Rizespor'un eski teknik direktörü Hikmet Karaman dönemini örnek gösteren Bakır, yapılan transferlerde sorun yaşadıklarını ileri sürerek, şöyle konuştu:

Kweuke, Janster ve son olarak Oğulcan Çağlayan olayı yaşanmıştır. Oğulcan Çağlayan cephede savaşırken cepheyi terk edip kaçmıştır. Bu şartlarda kaçmış olması sporcu için 'Zeki, çevik, ahlaklı' söylemine aykırıdır. Davasında haklı olabilir. Oğulcan, ligin bitimine altı hafta kaldığı, pozisyonunda alternatifi olmadığı, oyununa ihtiyaç olduğu, hak kaybetmeyeceğini bildiği halde cephede savaşırken kaçmıştır.

Oğulcan için 5 yıl önce 1 milyon 500 bin euro ödeme yaptıklarını hatırlayan Bakır, şu ifadeleri kullandı:

Parasını kazanmıştır, hizmetleri vardır. Altı maç daha sabredip ligde kalma yarışında, 'Ben de cephede olacağım' deseydi opsiyon konusunda taraftar da ona destek verecekti. Kendisi gitmiş, arkadaşları yalnız kalmıştır. Oğulcan'ın fesih ile opsiyon konusunun bağlantısı yoktur. Lig sonunda hukuki arayışa devam etseydi hiçbir kaybı olmazdı.

Hasan Yavuz Bakır, Vedat Muric ve Oğulcan Çağlayan'ın menajerinin aynı olduğunu ve benzer sorunların yaşandığını, Oğulcan'ın sözleşmesi ile ilgili eksiklik varsa yapan kişilerle ilgili yönetimin bir değerlendirmede bulunacağını da sözlerine ekledi.

Ne olmuştu?

Çaykur Rizespor, genç futbolcu Oğulcan Çağlayan'ın sözleşmesini opsiyon kullanma hakkına dayanarak 1 yıl uzattığını açıklamıştı.

Süper Lig'deki performansıyla adından söz ettiren ve ismi Galatasaray ile anılan Oğulcan, Rizespor yönetiminin mukavele uzatma teklifini kabul etmeyerek, sözleşmesini tek taraflı feshetmişti.

Rizespor'un basın sözcüsü Hasan Yavuz Bakır, tek taraflı sözleşme feshi ile ilgili şöyle konuşmuştu:

Oğulcan Çağlayan bugün sabah saatlerinde yapılan son antrenmanda yer aldıktan sonra kulübümüzle olan sözleşmesini sonlandırdığını bildirdi. Kulübümüz, Oğulcan Çağlayan'dan beklentileri doğrultusunda uzun vadeli bir anlaşma imzalamış, bunun karşılığında yüklü miktarda ödemeler yapmıştır. Oyuncuya olan yükümlülüklerini ise yerine getirmiştir. Gelinen noktada kulübümüz, sözleşme feshi ile mağdur duruma düşmüştür. Oğulcan Çağlayan'ın takımdan ayrılması ile ilgili kulübün her türlü hakkını sonuna kadar savunacağız.

Bu sezon Rizespor'la 24 maça çıkan Oğulcan Çağlayan, 4 gol ve 2 asistlik performans sergiledi.

Genç futbolcunun ismi Galatasaray ile anılıyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU