Bir günde en yüksek ölümün kaydedildiği İran’da Kum Valisi de virüse yakalandı

İran'da yeni tip koronavirüs nedeniyle bir günde hayatını kaybedenlerin sayısı salgının başından itibaren en yüksek seviyeye çıkarak, 167 olarak kaydedildi. Kum Valisi Sermest’in de virüse yakalandığı bildirildi

İran'da Kovid-19'dan bir günde en yüksek ölü sayısı kaydedildi / Fotoğraf: AP

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, koronavirüs (Kovid-19) salgınında son 24 saatte ülke genelinde 167 kişinin yaşamını yitirdiğini, bunun şimdiye kadarki en yüksek sayı olduğunu söyledi. 

Lari, 2 bin 457 yeni vaka tespit edildiğini açıklayarak, böylece salgın kaynaklı toplam can kaybının 10 bin 817'ye, vaka sayısının da 227 bin 662'ye çıktığını aktardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hastalardan 3 bin 49'unun durumunun ağır olduğunu ifade eden Lari, tedavileri tamamlanan 188 bin 758 kişinin ise taburcu edildiğini belirtti.

Sözcü Lari, ülkede şu ana kadar yapılan toplam test sayısının 1 milyon 666 bin 587 olduğu bilgisini paylaştı.

Kum Valisi Sermest koronavirüse yakalandı

Kum Valiliği Halkla İlişkiler Müdürü Rıza Salihi, kurumun internet sitesinde konuyla ilgili yer alan açıklamasında, "Kum Valisi Behram Sermest'in Kovid-19 testi pozitif çıktı. Şu an Sermesti evde karantinada bulunuyor" dedi. 

Salihi, valinin bu süre içerisinde şehirle ilgili işlerini evden takip edeceğini belirtti.

Çin'den dünyaya yayılan Kovid-19, İran'da ilk olarak 19 Şubat'ta Kum kentinde görülmüş, ardından ülkenin tamamına yayılmıştı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar
 

DAHA FAZLA HABER OKU