Zorla evlendirilmeye çalışıldığını ileri süren genç kız, polisi arayarak yardım istedi

155 polis imdat hattına yapılan ihbar sonrası Adana’da gerçekleştirilen nikah törenini basan ekipler, evlenmek istemeyen C.B’yi polis merkezine götürdü

Adana'da zorla evlendirilmeye çalışıldığını öne süren 22 yaşındaki C.B., nikah töreni sürerken fırsat bulup, 155 polis imdat hattını arayarak yardım istedi.

Genç kızın, "Beni zorla evlendirecekler, şu an Seyhan Belediyesi Nikah Salonu'ndayız. Ben evlenmek istemiyorum, beni kurtarın" sözleri üzerine polis ekibi salona baskın düzenledi.

Polisin C.B'yi salondan dışarı çıkartıp dinlediği anlarda, genç kızın gözyaşlarına boğulduğu görüldü. 

Genç kızın ailesi ve yakınları, görüntü almak isteyen basın mensuplarına tepki gösterdi.

C.B., araca bindirilip polis merkezine götürüldü.

Zorla evlendirillmeye çalışıldığını ifade eden genç kızın sevdiği başka birisi olduğu, ancak annesinin, kendisini söz verdiği kişiyle evlendirmeye çalıştığı öne sürüldü.

Polis daha sonra ifadesini almak için anneyi de polis merkezine götürdü.

"Askerde sevdiğim var"

Polis merkezine götürülen genç kız, ifadesinde, annesinin kendisini söz verdiği bir ailenin oğlu ile 6 ay önce nişanladığını, 3 gün sonra da düğün yapacağını, bugün de nikah kıymak için salona getirdiğini belirtti:

Benim askerde sevdiğim var 3 ay sonra askerden gelecek. Ben annemin istediği erkekle evlenmek istemediğim için polisi bana yardım etmesi için aradım. Ben sevdiğim kişiyle evlenmek istiyorum. Eğer annem bu evlilikten vazgeçmezse ben sığınma evine gitmek istiyorum.

Genç kızın ayrıca ailesinden evlenmesi için ısrar etmeleri durumunda onlardan şikayetçi olacağını söylediği ileri sürüldü.

Annenin ise "zorla evlendirmeye çalışma" iddialarını yalanladığı, kızının evlendikten sonra İstanbul'a gitmek istemediği için böyle davrandığını iddia ettiği öğrenildi.

 

Independent Türkçe, İHA

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU