ABD'nin Beyrut Büyükelçisi: Lübnan'ı desteklemeye hazırız

Lübnan yargısı, bunun ardından ABD’nin Beyrut Büyükelçisi Shea’nın yerel basına konuşmasını yasaklayan bir karar almıştı

ABD'nin Beyrut Büyükelçisi Dorothy Shea ve Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Nassif Hitti (AP)

ABD’nin Beyrut Büyükelçisi Dorothy Shea, Lübnan hükümetinin gerekli reform adımları attığı sürece ülkesinin Lübnan’a destek vermeye hazır olduğunu söyledi.

Shea, Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Nassif Hitti ile yaptığı görüşmenin ardında yaptığı açıklamada, görüşmenin iyi geçtiğini ve yeni sayfa açma kararı aldıklarını dile getirdi.

Büyükelçi Shea, geçtiğimiz Cuma günü yaptığı bir açıklamada, “Lübnanlılar Washington’un politikasından ziyade onlarca yıl süren yolsuzluktan muzdarip. Washington Lübnan'ın en büyük destekçilerinden biri. Washington, Lübnan’daki terörist olarak sınıflandırdığımız Hizbullah’tan büyük endişe duyuyor. Hizbullah, devlet içinde Lübnan’ı boşaltan bir devlet kurdu. Milyarlarca dolar, hükümetin hazinesi yerine Hizbullah'ın devletçiğine gitti” ifadelerini kullanmıştı.

Lübnan yargısı, bunun ardından ABD’nin Beyrut Büyükelçisi Shea’nın yerel basına konuşmasını yasaklayan bir karar almıştı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU