TFF Başkanı Özdemir, hakem kararlarını yorumladı: Her iş alanında hatalar vardır, kötü niyet var mı ben ona bakarım

TFF Başkanı Özdemir, Süper Lig'de tartışılan hakem kararlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Her iş alanında hatalar vardır. Teknik adamı da, futbolcusu da hata yapmıyor mu, elbette yapıyor. Kötü niyet var mı, ben ona bakarım" dedi

Nihat Özdemir / Fotoğraf: AA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, Milliyet gazetesine yaptığı açıklada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası yeniden başlayan Süper Lig ve tartışmalı hakem kararlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Pandemi sonrasındaki süreçte her şeyin iyiye gittiğini, lige verilen 3 aylık araya rağmen takımların motive şekilde maçlara çıktığını dile getiren Nihat Özdemir, "İnanılmaz bir mücadele örneği gösteriyorlar" dedi. 

Hakemlerin de bu süreçten olumsuz etkilendiğini belirten Özdemir, şöyle konuştu:

Avrupa futboluna bakın; İngiltere, İspanya veya İtalya gibi ülkelerde de hakem hataları yaşanmıyor mu, yaşanıyor.

"Belki klasik olacak ama, insanın olduğu yerde hata vardır" diyen TFF Başkanı, tartışılan hakem kararlarıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

Bakın, iş yaparken hangimiz yapmıyoruz? Her iş alanında hatalar vardır. Teknik adamı da, futbolcusu da hata yapmıyor mu, elbette yapıyor. Kaldı ki olağanüstü bir yıl yaşıyoruz. Kötü niyet var mı, ben ona bakarım. Hakemlerimizin kötü niyetli olduğuna inanmıyorum. 

Nihat Özdemir ayrıca, Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulamasının hakemlere katkısı olduğunu ve hataları asgariye indirdiğini sözlerine ekledi.

 

Independent Türkçe, Milliyet

DAHA FAZLA HABER OKU