Arda Turan’ın Barcelona ile sözleşmesi resmen sona erdi

Turan'ın 6 Temmuz 2015'te transfer olduğu Barcelona ile sözleşmesi bugün sona erdi. 2018'de Başakşehir'e kiralık olarak gelen Arda Turan, devre arasında da takımıyla sözleşmesini feshetti

Arda Turan, 2015'te Atletico Madrid'den Barcelona'ya transfer olarak tüm dünyada dikkatleri üzerine çekmişti / Fotoğraf: fcbarcelona.com

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Barcelona'nın 2015'te Atletico Madrid'den transfer ederek 5 yıl sözleşme imzaladığı Arda Turan ile bugün yolları ayrıldı. 

Atletico Madrid'den Barcelona'ya bonuslarla beraber 41 milyon euro'ya transfer olan Arda Turan'ın Katalan ekibiyle olan sözleşmesi 30 Haziran itibarı ile sona erdi.

Arda Turan, Atletico Madrid'de geçirdiği başarılı yılların ardından kendisini isteyen, üstelik 6 ay oynayamayacak olmasına karşılık Barcelona'nın yolunu tuttu. 

Luis Enrique yönetimindeki Katalan temsilcisinde ilk maçına 6 Ocak 2016'da İspanya Kral Kupası son 16 turu ilk maçında Espanyol karşısında çıkan Arda Turan, toplamda 2 buçuk sezon geçirdiği Katalan ekibinde 55 maça çıkarken 15 gol, 11 asistlik performans sergiledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Barcelona'da teknik direktör Luis Enrique'nin ayrılmasının ardından yeni gelen Ernesto Valverde ile yıldızı barışmayan Arda Turan, 2017-18 sezonunun ara transfer döneminde Türkiye'ye dönme kararı aldı. 

O dönem Galatasaray'la anlaşamaması üzerine Medipol Başakşehir'in yolunu tutan yıldız futbolcu, 4 Ocak 2020'de karşılıklı anlaşarak sözleşmesini feshetti.

Devre arasında adı Galatasaray'la anılan ancak transferi gerçekleşmeyen Arda Turan, 2019-20 sezonunun ikinci yarısında sözleşmesinin sürdüğü Barcelona'ya da gitmedi.

Şu an 33 yaşında olan ve ocak ayından beri hiçbir kulüpte oynamayarak idmanlara da katılmayan Arda Turan'ın, yeni transfer döneminde ne yapacağı merakla bekleniyor.

Bir döneme damga vuran ve en pahalı Türk futbolcu ünvanını elinde bulunduran Arda Turan'ın Transfermarkt tarafından belirlenen güncel piyasa değeri 650 bin euro.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU