Gözler kabine toplantısında: 1 Temmuz’da atılacak adımlar ele alınacak

Toplantıda Kovid-19’la mücadelede yeni kararlar alınabileceği belirtiliyor

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugünkü toplantıda yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele sürecini ve 1 Temmuz’da atılacak yeni adımları ele alacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılacak toplantıda 1 Haziran’daki normalleşmesinin ardından gelinen durum, hastalığın seyri, düşürülemeyen vaka sayısı ve olası ikinci dalga riski de detaylı ele alınacak.

1 Temmuz’da atılacak yeni adımlarla birlikte tüm normalleşme süreci ve hala atılmayan adımlar da gözden geçirilecek ve gerek duyulması halinde bazı yeni kararlar alınacak.

Toplantıda Almanya’nın Türkiye’ye gidişlere hala izin vermemesi, turizm sektöründeki durum ve önümüzdeki süreçteki beklentiler de değerlendirilecek. 9 Haziran’daki son kabine toplantısında Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanan istihdam kalkanı paketine ilişkin yapılan çalışmalar ile ekonomideki genel gelişmeler de kabinede ele alınacak.

Milliyet’in aktardığına göre toplantıda, 9 Temmuz’da 2. yılı dolacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin aksayan yönlerine ilişkin yapılan çalışmalar, bu sorunları gidermek için şu ana kadar atılan adımların da değerlendirilmesi bekleniyor.

 

Milliyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU