ABD Başkanı'nın mitingini sekteye uğratan TikTok büyükannesi, Biden için çalıştığını duyurdu

Iowa eyaletindeki lisede çalışan kadın "Biden yanlısı mesajları duyurmak ve etkileşim yaratmak" için çalışacak

Mary Jo Laupp, TikTok'taki videosunda insanları Trump'ın mitingi için yer ayırtıp gitmemeleri konusunda uyarmış ve görüntüler viral olmuştu (YouTube / Mary Jo Laupp)

Videosu internette hızla yayılarak Donald Trump'ın bir mitingini sekteye uğratan ve başkanın öfkelenmesine neden olan "TikTok büyükannesi", sanal dünyadaki yeteneklerini resmi olarak Joe Biden için çalışarak sergileyeceğini duyurdu.

Bir hafta önce 51 yaşındaki Mary Jo Laupp site üzerinden bir video paylaşarak başkanın tartışmalı Tulsa mitingi için koltukları ayırtmaya ve mitinge katılmama çağrısı yapmıştı. Görünüşe göre çok sayıda insan bu öneriyi yerinde buldu ve bu Oklahoma mitingindeki kalabalık, Trump'ın seçim kampanyasının beklentisinden çok daha küçük kalmasıyla sonuçlandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beyaz Saray, Laupp'un gönderisinin yanı sıra bu fikre katılan K-Pop hayranlarının sahte rezervasyonlarının etkinlik üzerinde etkisi bulunduğunu kızgınlıkla reddetti. Miting, koronavirüs yayılışının hız kazandığı bir zamanda sosyal mesafelendirmeyi sekteye uğratacağı için eleştiriliyordu.

Trump'ın seçim kampanyasının yöneticisi Brad Parscale, yaptığı bir açıklamada şöyle konuşmuştu: "Miting katılımını bir şekilde etkilediğini düşünüp zafer turları atan solcular ve internet trolleri ya neden bahsettiklerini ya da bizim mitinglerimizin nasıl işlediğini bilmiyorlar."

Iowa eyletinin Fort Dodge şehrindeki bir lisenin müzik bölümünde çalışan ve bir müzisyen olan Laupp, artık yeteneklerini Demokratların muhtemel başkan adayı için kullanmayı kabul ettiğini açıkladı.

The Independent'e konuşan Laupp şunları ifade etti:

Buna dijital güç birliği ismi veriliyor ve sosyal medyayı bir kampanya aracı olarak kullanmaya odaklanıyor.Ben özellikle genç seçmenleri hedefleyen bir ekiple çalışıyorum. Ve bu nedenle şu anda TikTok üzerinde yoğunlaşıyoruz. Aynı zamanda Instagram'a da bir göz atmam için benimle konuştular.

Laupp'un Biden'e destek için çalışma kararını ilk haberleştiren The New York Times'e göre, Laupp "Biden yanlısı mesajları duyurmayı ve sosyal medyada etkileşim inşe etmek" isteyen ve yaklaşık 100 kişiden oluşan Biden Dijital Güç Birliği isimli taban örgütlenmesinin bir üyesi olacak.

Habere göre, örgütlenme eski Başkan Yardımcısı'nın seçim kampanyasının resmi bir ayağı olmasa da çalışanlarıyla temas halinde.

Gazeteye konuşan güç birliğinin yöneticilerinden Caitlin Gilbert şunları söyledi: "Açıkçası, yaptığı bir şey gerçekten çok iyi işledi, dolayısıyla bu enerjiden yararlanmak istedik."

Güç Birliği, Biden'in seçim kampanyasının sosyal medya platformlarında Trump'la yarışması için ortaya konan gecikmiş bir girişimin içinde yer alıyor. Bu baharın başlarında, Başkan'ın Twitter ve Facebook gibi platformdaki erişiminin ve harcamalarının, Biden'ın açık ara önünde olduğunu farkında olan seçim kampanyası yönetimi, gönüllülerin güç birliğine katılmak için başvurmasını istemişti.

Demokratların eski başkan adayları Pete Buttigieg ve Elizabeth Warren da halkı oluşuma yardım etmeye çağırıyor.

 Laupp, kendisini bu konularda eğitmek için sosyal medyada ve diğer yerlerde çoka zaman geçirdiğini ve ulusun başka bir Trump dönemini daha kaldıramayacağına karar verdiğini söyledi.

Laupp şu ifadeleri kullandı: "Tüm anket verileri şu anda Biden'ın önde olduğunu gösteriyor. Ve ben bu ivmenin devam etmesini sağlamamızı istiyorum.Kendisine azıcık benzemeyen herkesi alaya alan, ülkeyi bir şirket gibi yönetmeye çalışan bir başkanımız olmasına bir 4 yıl daha katlanabilir miyiz emin değilim."

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/us-election-2020

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU