Elon Musk, Jeff Bezos'u tiye aldı: "Taklitçi"

Amazon'un CEO'su Bezos, sürücüsüz araç şirketi Zoox'u satın aldı

İkili arasında benzer atışmalar daha önce de yaşanmıştı (Fotoğraflar: Reuters, AFP)

Tesla’nın CEO’su Elon Musk, Cuma Twitter’da yaptığı paylaşımla Amazon’un CEO’su Jeff Bezos ile dalga geçti. Musk’ın Bezos’u tiye alan paylaşımının nedeni Financial Times’ın önceki gün Seattle merkezli teknoloji devinin sürücüsüz araç şirketi Zoox’u 1,2 milyar dolara satın aldığını aktarmasıydı. 

Tesla uzun süredir sürücüsüz araç piyasasını domine ediyor. Dolayısıyla bu hamlenin piyasada rekabetin artmasına neden olacağı belirtildi. 

 

 

Business Insider'ın haberine göre Mayıs’ta Amazon’un paket teslimat sürecinin tamamlanmasına yardımcı olması için Zoox’la ilgileniyordu.

Zoox’un araçları, Tesla’nın aksine doğrudan müşterilere gitmek üzere tasarlanıyor. 

Musk, 2019’da 2020’nin ortalarında şirketinin sürücüsüz otomobillerinin insan etkileşimi olmadan tamamen faaliyete geçeceğini ve sürücü koltuğunda oturanların sürüş sırasında yola bakmak zorunda kalmayacağını söylemişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan Zoox kurucu ortajı ve baş teknoloji sorumlusu Jesse Levinson, bunun gerçekleşme şansının olmadığını belirtmişti. 

Levinson, “İnsanların ürettiği, bilinen teknolojiler göz önünde bulundurulduğunda bunu yapacak yeterli sensöre ya da bilgisayara sahip değiller” ifadelerini kullanmıştı. Bunlar “harika araçlar” diye ekleyen Levinson, Tesla’nın otopilot sisteminin en iyisi olduğunu dile getirmişti. 

Tesla’nın otomatik pilot özelliği, “tam otomatik sürüş” seçeneklerinde dahi, henüz tamamen insan etkileşimini dışarıda bırakabilmiş değil. 

Zoox’un değeri kısa süre önce 3,2 milyar dolardı. Tıpkı diğer otomatik araç şirketleri gibi Zoox da Kovid-19 salgının ekonomik etkilerinden darbe almış ve Nisan’da 120 çalışanını işten çıkarmıştı. 

Son dönemde ekonomik sıkıntılar yaşayan şirketin Amazon ile yaptığı anlaşma sayesinde ayakta kalabileceği ifade edildi. 

 

Business Insider

DAHA FAZLA HABER OKU