Prof. Naci Görür: Depremden hemen sonra telefonlarım kilitleniyor, üzerinde çalışmadan nasıl konuşabilirim? Televizyonlar bizi bir araç gibi kullanıyor

Prof. Görür, depremlerin ardından hemen telefonla kendisini arayan televizyonlara tepkili

Türkiye’deki depremlerle ilgili tespitleri ilgiyle takip edilen Prof. Dr. Naci Görür, meydana gelen herhangi bir depremden hemen sonra kendisinden yorum isteyen televizyonlara tepki gösterdi.

Depremlerden hemen sonra kendisine ulaşan medya mensuplarına “Üzerinde çalışmadan nasıl konuşabilirim” dediğini ama “Olsun hocam siz bir şeyler söylersiniz” cevabını aldığını aktaran Görür, “1-2 saat sonra konuşalım” dediğinde ise bunun “gündemden düşeceği” gerekçesiyle kabul edilmediğini belirtti.

 


Görür, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Sevgili takipcilerim. Şimdi size bir kararımı açıklamak istiyorum. Bu kararım medya ile ilgili. Hoşgörülerine sığınarak bir rahatsızlığımı iletmek istiyorum. Bir yerde deprem olur olmaz, telefonum kilitleniyor ve televizyonlar benden görüş almak istiyorlar. Onlara “deprem daha birkaç dakika önce oldu. Üzerinde çalışmadan nasıl konuşabilirim”dediğimde “ olsun hocam siz birşeyler söylersiniz” diyorlar.

Kanaatime göre bu yaklaşım depremi hafife almaktır. 1-2 saat sonra konuşalım deyince de gündemden düşer deyip kabul etmiyorlar. 

Üzülerek görüyorum ki televizyonlar bizi bir araç gibi kullanıyor. Bunu üzerine ben de artık hemen deprem sonrası ayak üstü konuşmamaya karar aldım. Umarım medyadaki arkadaşlarım beni anlayışla karşılarlar.”


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU