Birleşik Krallık'ın en dindar ve muhafazakar yeri Londra çıktı

Londralıların, eşcinsel ilişkilerin yanlış olduğunu söyleme olasılığı Britanya'nın diğer bölgelerindeki insanlara kıyasla daha yüksek

Fotoğrafta Londra'nın dünyaca ünlü dönme dolabı ve Big Ben saat kulesi görülüyor (Reuters)

Yeni bir araştırma, Londra'nın Birleşik Krallık (BK) genelinde en dindar ve sosyal açıdan en muhafazakar yer olduğunu açığa çıkardı.

Hristiyan düşünce kuruluşu Theos'un son raporuna göre, başkentteki insanların dini törenlere katılma ve düzenli ibadet etme olasılığı ülkenin geri kalanından daha fazla.

Bazıları başkentin ilerici görüşler için bir cennet olduğunu düşünebilir ama çalışma, bir bütün olarak Londralıların, diğer bölgelerdeki insanlar kadar özgürlükçü olmadığını da gösterdi.

Londra sakinlerinin evlilik öncesi cinsel ilişkinin en azından bazen yanlış olduğunu söyleme ihtimali, başkent dışındaki katılımcıların neredeyse iki katı (yüzde 13'e kıyasla yüzde 24).

Eşcinsel ilişkilerin en azından bazen yanlış olduğunu söyleme olasılıkları da ülkenin diğer bölgelerindeki insanlardan daha yüksekti (yüzde 23'e kıyasla yüzde 29).

Yardımlı intihar söz konusunu olduğunda, Lonralıların yüzde 38'i, bunun en azından bazen yanlış olduğunu düşündüklerini söyledi, diğer bölgelerde ise bu oran yüzde 27'de kaldı.

Dindar Londra: Küresel bir Şehirde İnanç araştırması ayrıca, Londralıların yüzde 62'sinin dindar olarak nitelendiğini gösterdi. Britanya'nın kalanındaki insanlar arasında bu oran, yüzde 53'tü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Araştırmacılar, dindarlıktaki farklılığın büyük ihtimalle kısmen göçten ve diaspora topluluklarının varlığından kaynaklandığını öne sürdü.

Araştırmacılar ayrıca, Hristiyanlığın başkentte ülkenin geri kalanından belirgin şekilde daha aktif olduğunu da tespit etti. Londra'daki Hristiyanların yüzde 38'i dini bir törene ayda en az bir kez katılırken, ülke genelindeki Hristiyanlar arasında bu oran yüzde 17'ydi. Ayrıca Londra'daki Hristiyanların yüzde 56'sı sıklıkla ibadet ederken, Britanya'nın geri kalanındaki Hristiyanların yüzde 32'sinin bunu yaptığı tespit edildi.

Theos direktörü Elizabeth Oldfield şunları söyledi:

Londra dendiğinde aklımıza ilerici politikalarla ünlü küresel bir kent gelebilir. Fakat bu hikayenin sadece yarısı. Bu anket, Londra'nın aslında ülkenin geri kalanından sosyal açıdan daha muhafazakar olduğunu gösteriyor.

Kuşkusuz bunda dinin bir etkisi var. Bu görüşler tüm Londralılar içinde bir azınlık tarafından benimsense bile, daha muhafazakar sosyal görüşlerin itici gücünü dindar Londralılar oluşturuyor.

Ankette ayrıca, Londra'daki Hristiyanların yardım kuruluşlarına bağışta bulunma, gönüllü olma ve komşularına yardım etme olasılığının dindar olmayan mevkidaşlarına kıyasla daha yüksek olduğu görüldü.

Ancak çalışmada Londra'da dinsel bir canlanma olduğuna dair kanıt bulunmadı. Aslında başkentte şuan en hızlı büyüyen grup, "hiçbiri" konumundakiler, yani herhangi bir dini ilişkisi olmayanlar.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU