ABD'de koronavirüs salgınında ölenlerin sayısı ekime kadar 179 bini geçebilir

Washington Üniversitesi’nin yayınladığı raporda, Amerikan halkının önemli bir kesiminin maske takmaya dikkat ettiği ancak bunun hala yetersiz olduğu belirtildi

Fotoğraf: AP

Washington Üniversitesi Ölçme ve Değerlendirme Enstitüsü hazırladığı bir çalışmada, Kovid-19 sürecinde iş yerlerinin açılması ve toplumun salgına karşı tepkisine ilişkin değerlendirmelere yer verildi. 

Enstitünün yeni yayınladığı raporda, nüfusun önemli bir kesiminin maske takmaya dikkat ettiği ancak bunun hala yetersiz olduğu belirtildi.

Raporda, Amerikan halkının davranışlarında herhangi bir değişim söz konusu olmadığı takdirde, 1 Ekim itibarıyla Kovid-19 kaynaklı ölü sayısının 179 bin 106 olacağı öngörüldü.

Maske kullanımı bulaşma oranını yüzde 50’ye düşürüyor

Halkın yüzde 95'inin maske takması durumunda ise aynı tarihte ölü sayısının 140 bin civarında kalacağı öngörüldüğü raporda, maske takmanın Kovid-19 virüsünün bulaşma oranını yüzde 50'ye kadar düşürdüğü vurgulandı.

Washington Üniversitesi Ölçme ve Değerlendirme Enstitüsü, geçen hafta yayınladığı bir değerlendirmede ise 1 Ekim'e kadar ülkedeki ölü sayısının 201 bini geçeceğini öngörmüştü. 

ABD Salgın Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) verilerine göre, ABD'lilerin yüzde 74'ü, sıklıkla veya her zaman maske taktığını belirtiyor.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU