EURO 2020 elemelerinde 2. gün maçları tamamlandı

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) elemelerinin 2. günü oynanan 7 karşılaşmayla tamamlandı. Turnuvanın favorilerinden İngiltere ve Fransa galip gelirken Cristiano Ronaldo'lu Portekiz, Ukrayna ile 0-0 berabere kaldı

İngiltere Milli Takımı, konuk ettiği Çekya'yı 5-0 mağlup ederek elemelere iyi başladı / Fotoğraf: Reuters

Avrupa futbolunun milli takımlar düzeyindeki en prestijli organizasyonu EURO 2020 elemelerinin, A, B ve H gruplarında oynanan 7 maçla devam etti. 

Öne çıkan karşılaşmalarda, H Grubu'nda teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde ilk maçına çıkan A Milli Takım, konuk olduğu Arnavutluk'u 21. dakikada Burak Yılmaz, 55. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun ağları sarsmasıyla 2-0 mağlup etti.

A Grubu'nda ise İngiltere, 24'üncü, 62'nci ve 68'inci dakikalarda Raheem Sterling, 45+2'nci dakikada penaltıdan Harry Kane ve 84'üncü dakikada Tomas Kalas'ın kendi kalesine attığı gollerle ağırladığı Çekya'yı 5-0 mağlup etti.

 

 

B Grubu'nda Juventuslu yıldız oyuncu Cristiano Ronaldo'nun uzun bir aranın ardından yeniden formasını giydiği Portekiz, Işık Stadı'nda konuk ettiği Ukrayna ile 0-0 berabere kaldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

H Grubu'nda da son dünya şampiyonu Fransa, konuk olduğu Moldova'yı 4-1'lik skorla geçti. Konuk ekibin gollerini, 24. dakikada Antoine Griezmann, 27. dakikada Raphael Varane, 36. dakikada Olivier Giroud ve 87. dakikada Kylian Mbappe atarken, ev sahibi Moldova'da 89. dakikada Vladimir Ambros fileleri havalandırdı.

Elemelerin ikinci gününde sona eren maçların sonuçları şöyle:

A Grubu

Bulgaristan-Karadağ: 1-1

İngiltere-Çekya: 5-0

B Grubu

Lüksemburg-Litvanya: 2-1

Portekiz-Ukrayna: 0-0

H Grubu 

Arnavutluk-Türkiye: 0-2

Andorra-İzlanda: 0-2

Moldova-Fransa: 1-4

DAHA FAZLA HABER OKU