Altaylı: Sanki belediyelere yönelik bir operasyonun altyapısı hazırlanıyor

“Yazılanlara bakarsanız sanki İzmir’de efeler dağa çıktı ve Tunç Soyer önderliğinde bir bağımsızlık savaşı başlatıldı”

Fotoğraf: Twitter

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in turizmcilerle yaptığı bir konuşma sırasındaki sözlerinin gündem olmasını “Sanki belediyelere yönelik bir operasyonun altyapısı hazırlanıyor gibi bir hisse kapıldım” diyerek yorumladı.

Soyer’in Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin düzenlediği çevrim içi etkinlikte kent turizmini geliştirmek adına çalışmalarını ve projelerini anlattığı konuşmasının küçük bir kısmı alıntılanarak bazı medya kuruluşları tarafından “eyalet skandalı” başlığıyla haberleştirilmişti.

Altaylı, bugünkü köşe yazısında konu hakkında şunları yazdı:

Tunç Soyer’in izcoin ve İzmir bayrağı ile ilgili sözleri öyle bir biçimde yansıtıldı ki, önce ben bile gizli bir örgüt toplantısında açıklanmış ve bir şekilde sızmış bölücü bir konuşma ifşa oldu zannettim.
Oysa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, turizmcilerin resmi çatı örgütü TÜRSAB yönetimi ve üyeleri ile turizm konulu açık bir toplantı yapıyordu ve ortada bir bölücülük falan yoktu.
Ancak bir anda konu buna çevrildi.
Yazılanlara bakarsanız sanki İzmir’de efeler dağa çıktı ve Tunç Soyer önderliğinde bir bağımsızlık savaşı başlatıldı.
Bu meselenin, öyle olmadığı halde bu denli büyütülmesinin arkasında iyi bir niyet olması mümkün değil.
Sanki belediyelere yönelik bir operasyonun altyapısı hazırlanıyor gibi bir hisse kapıldım.
Umarım yanılıyorumdur...

Soyer ne dedi?

Soyer, söz konusu videoda şunları söylemişti:

Şimdi aslında şöyle bir şey söylemek isterim; bir akademisyen hocamız İzmir bayrağıyla ilgili bir çalışma yaptı ve çalışma çok ilginç bir sonuç ortaya çıkardı. 1800’lerde hatta biraz daha öncesinden itibaren İzmir’in bir bayrağı olmuş yeşil-beyaz çizgili bir bayrak. Kentlerin bayrakları varmış o dönem ama çok az sayıda kentin bayrağı varmış. İzmir de dünyadaki bayraklı kentlerden biriymiş. Biz tabii büyük bir heyecanla dinledik, sonra hoca bunu bir akademik makale haline getirdi. Daha basmadık, yakında basacağız. Fakat bunu şunun için anlattım. Benim aklımda bir ‘İzmir parası’ çıkarmak vardı, hatta buna İZCOIN diye bir isim de koymuştum. Sonra bu bayrak da çıkınca arkadaşlar beni uyardılar. Dediler ki, ‘Senin bir eyalet kurma çaban olduğu anlaşılır, sonuçta İzmir’i memleketten koparacak bir çalışma olarak algılanır. Duralım, bunun ismini değiştirelim’ dediler.

,

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU