İBB’den Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı’na yanıt: Haliç’e akan kanalizasyon değil, yağmur suyu hattı

İSKİ, görüntülere dair, “Yağmur suyunu denize veriyoruz” açıklaması yaptı

Fotoğraf: Twitter

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) sosyal medyada Haliç’e kanalizasyon aktığında dair yer alan ve Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar’ın da paylaştığı görüntülerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

İSKİ Genel Müdürlüğü, akan suyun Eminönü altgeçidinden gelen yağmur suyu hattı olduğunu açıkladı.

Bugün bazı sosyal medya mecralarında ve haber sitelerinde, Eminönü sahilinden Haliç’e kanalizasyon aktığına dair bilgiler yer aldı.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar da Twitter’da yaptığı paylaşımda, kanalizasyon suyunun doğrudan Haliç'e verildiğini savunarak, “Haliç neden kirleniyor görün. Bu görüntülere alışmak istemiyoruz. Kanalizasyon suyunun doğrudan Haliç’e verilmesini İSKİ İstanbul halkına açıklamak zorundadır” dedi.

Konuyla ilgili olarak inceleme başlatan İBB’ye bağlı kuruluşlarından İSKİ Genel Müdürlüğü, iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, şu açıklamayı yaptı:

Bu su Eminönü alt geçidi su basmasın diye bu kış yaptığımız alt geçitteki yağmursuyu hattı. Son yağmurda 6 pompanın sadece 4’ü çalıştı ve herhangi bir su baskını yaşanmadı. Yani yağmur suyunu denize veriyoruz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU