İYİ Partili Kavuncu: Riva yalnızca bugünün meselesi değil, kanayan bir yara

İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, son dönemde kirlilik tartışmalarıyla gündeme gelen Riva Deresi ile ilgili açıklamalarda bulundu

Riva Deresi'nin "siyasi malzeme" yapılmaması gerektiğini söyleyen Buğra Kavuncu, İstanbulluların ivedilikle temiz bir çevreye kavuşturulması çağrısı yaptı / Fotoğraf: İYİ Parti Basın Birimi

İstanbul Beykoz'a bağlı Riva Deresi'ndeki kirliliğe ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Devlet Su İşleri Kurumu (DSİ) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) arasındaki tartışma sürerken, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu alana giderek incelemelerde bulundu.

Beykozlularla görüşüp, şikayetleri dinleyen Kavuncu’ya İBB’ye bağlı İSTAÇ AŞ Genel Müdürü Mustafa Canlı, Ağaç AŞ Genel Müdürü Ali Sukas, İSTGÜVEN AŞ Genel Müdürü Ahmet Can Buğday ve Beykoz İlçe Başkanı Akif Taşdemir de eşlik etti.

İncelemelerin tamamlanmasının ardından Kavuncu, “Beykoz’da Riva Deresiyle alakalı sıkıntıları zaten ilçe başkanımızdan da hep duyuyorduk. Beykoz halkının eskiden olduğu gibi burada balık tutup derede yüzebilecek imkânlara kavuşması bizim en büyük arzumuz” şeklinde konuştu.

“İBB üzerine düşeni yapıyor”

İBB'nin konuya ilişkin üzerine düşeni yaptığını savunan Kavuncu, kendilerinin de meclis üyeleri, ilçe başkanları ile beraber durumu yerinde görmek istediklerini ve sorunun en kısa sürede, ortak akılla çözüleceğine inandıklarını kaydetti.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı, “Bu, yalnızca bugünün meselesi değil. Geçen sene de, önceki senelerde de tamamlanamamış, bitmeyen, kanayan bir yaradır. Bunu bir siyasi malzeme yapıp, birilerinin üstüne yıkmaktansa Beykoz halkının bir an önce nefes alacağı şekle getirmek üzere konuşmak herhalde en doğru yaklaşım olacaktır” yorumunu yaptı.

Konuyla ilgili tüm kurumların bir araya gelip, ortak akılla hareket etmesinin gerek İstanbulluların gerek ise Beykoz halkının temiz çevreye kavuşması açısından şart olduğuna değinen Kavuncu, konunun takipçisi olacaklarını da sözlerine ekledi.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

Ne olmuştu?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Devlet Su İşleri’nin (DSİ), Riva Deresi’ndeki kirlilikten İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni (İBB) sorumlu tutmasının ardından İBB, derenin ıslahının 11 yıldır DSİ’nin sorumluluğunda olduğunu, belediyenin talep etmesine rağmen DSİ’nin 6 aydır Riva Deresi ile ilgili bilgi vermediğini açıklamıştı. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU