İtalyan profesör: Kovid-19, aşıya gerek kalmadan ortadan kaybolabilir

Prof. Basetti, agresif bir kaplan olan virüsün zayıflayarak vahşi bir kediye dönüştüğünü ifade etti

Fotoğraf: Pexel

İtalyan bulaşıcı hastalıklar profesörü Matteo Bassetti, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) geçirdiği mutasyonlar nedeniyle zayıfladığını ve ölümcül etkisinin azaldığını öne sürdü.

The Sunday Telegraph’a konuşan Bassetti, virüsün 'ciddiyetinin değiştiğine inandığını ve eskisi kadar ölümcül olmadığını iddia etti.

Agresif bir kaplan olan virüsün zayıflayarak vahşi bir kediye dönüştüğünü ifade eden

Bassetti, “Böyle devam ederse Kovid-19, bir aşıya gerek kalmadan zayıflayarak ortadan kaybolabilir” dedi.

“Eskisi kadar yüksek enfekte yok”

İtalya'daki Kovid-19 hastalarının birkaç ay öncesine göre çok daha iyi durumda olduğunu vurgulayan Basetti, insanların eskisi kadar yüksek dozlarda enfekte olmadığını aktardı.

Virüsün genetik mutasyon nedeniyle daha az ölümcül hale gelmesini kanıt olarak gösteren Basetti, sosyal mesafe uygulamaları ve iyileşmiş hastaların sahip olduğu bağışıklığın da etkili olduğunu vurguladı.

"Hastaların durumu 1 ay öncesiyle aynı değil"

80 veya 90 yaşlarındaki yaşlı hastalar artık yatakta kendi kendilerine doğrulabildiğini ve yardım almadan nefes alabildiğini belirten Basetti, “Aynı hastalar bir ay önce ölecekti” dedi.

Virüsün etkisini yitirmesinin altında, virüsün insanların akciğerlerine daha az zarar veren genetik bir mutasyona uğramasının bulunduğunu belirten Basetti, sosyal mesafe ve karantina uygulamalarının da toplumdaki virüs dağılımını azaltmış olabileceğini ve insanların daha düşük dozda virüse maruz kalmış olabileceğini sözlerine ekledi.

 

Independent Türkçe, The Sunday Telegraph

DAHA FAZLA HABER OKU