Bahçeli: CHP, İP ve HDP’nin tehlike saçan politikaları dış tehditlere ortam açıyor

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Bahçeli, baroların yürüyüşüne ve Anayasa Mahkemesinin hak ihlali kararlarına tepki gösterdi

Fotoğraf: AA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, ülke gündemi, terörle mücadele, Doğu Akdeniz’deki gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Yazılı açıklama yapan Bahçeli, terörle mücadele konusuna ilişkin “Terörizmi stratejik çıkarları, siyasi ve ekonomik amaçları kapsamında acımasızca kullanan ülkelerin gerek insan hakları, gerek demokrasi kültürü, gerekse de özgürlükler konusunda söyleyecekleri hiçbir şey yoktur” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin bölücü terörden on yıllardır mustarip olduğunu ifade eden Bahçeli, “Komşu ülkelere hâkimiyet kuran istikrarsızlık ve iradesizlikten dolayı Türkiye çok yönlü tehdit kıskacına maruzdur” dedi.

“Dış kaynaklı tehditlere müsait ortam açmaktadır”

Baroların yürüyüşü ve Anayasa Mahkemesinin kararlarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Bahçeli şunları kaydetti:

Bugünkü ülke tablosunda bazı baroların güdümlü kaos yürüyüşü, terörist Demirtaş hakkında Anayasa Mahkemesi’nce verilen hak ihlali kararı, sokakların karanlığında ikbal arayışları, CHP, HDP ve İP’nin tehlike saçan gayri meşru politikaları dış kaynaklı tehditlere müsait ortam açmaktadır.

Terör saldırılarının durmadığı ve Türkiye’nin terörle mücadelesinin devam ettiğini ifade eden Bahçeli şöyle devam etti:

17 Haziran 2020’de Şırnak’ın Cudi Dağı Bölgesi’nde teröristler tarafından yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucunda, iş makinelerine yakıt taşıyan bir kamyonetin içindeki dört işçimiz şehit edilmiştir. Pençe operasyonları esnasında şehit olan evlatlarımız yüreklerimize ateş düşürmüştür. Bu vesileyle aziz şehitlerimize, Bursa’nın Kestel ilçesinde sel felaketinden hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, başımız sağolsun diyorum.

“Sınırımızın dibinde ABD-Fransa müşahitliğinde gizli görüşmeler yapılıyor”

Suriye’nin yüzde 26’lık kısmı terör örgütlerinin istilasında olduğunu vurgulayan Bahçeli, “Sınırlarımızın hemen dibinde ABD-Fransa müşahitliğinde yapılan gizli ve sinsi görüşmeler, temaslar ve diyaloglar sonucunda PKK ile Barzani unsurları arasında emel ve hedef birlikteliği sağlandığı anlaşılmaktadır” dedi.

Bahçeli şöyle devam etti:

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) ve Kürt Ulusal Birliği Partileri (PYNK) tarafından müştereken yapılan karanlık açıklamada, “2014 Duhok Anlaşması’nın sözde yönetim, ortaklık, güvenlik ve savunma” maddeleri her iki terör yapılanması arasındaki görüşmelerin temeli kabul edilmiştir.

Türkiye’nin Irak’ın kuzeyindeki PKK yuvalarına başlattığı Pençe-Kartal ve Pençe-Kaplan operasyonlarına gelen eleştirilere tepki gösteren Bahçeli, “Türkiye uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru savunma haklarını tavizsiz kullanmaktadır” dedi.

“Fransa dürüst ve samimi değildir”

Fransa’nın Türkiye’ye karşı davranışlarını ‘şımarıklık' olarak niteleyen Bahçeli, "Fransa’nın son günlerde şımarması, şuur kaybına uğraması, Libya’dan Suriye’ye kadar her taşın altından tuzaklanmış patlayıcı gibi çıkması dikkatle takibi yapılması gereken bir tahriktir" dedi.

Bahçeli şöyle devam etti:

Bu ülkenin Akdeniz’de NATO misyonu çerçevesinde görev yapan bir fırkateyninin, Türk savaş gemileri tarafından taciz edildiğini iddia ve isnat etmesi Libya ve Suriye’deki karanlık ilişkilerini maskeleme arayışından başka bir anlama gelmeyecektir. Fransa dürüst ve samimi değildir.

Türkiye’yi Doğu Akdeniz’de meşgul edip markaja almaya teşebbüs eden bu ülkenin sınırlarımızın dibinde fitne imaline girişmesi namertliktir, dostluğunun yalan, müttefikliğinin ise riyakârlık olduğunu belgelemiştir. Ülkemizin yapıcı, iyi niyetli, dengeli ve iş birliğine açık tavrını inkar edip gerçek dışı beyanlarla kriz çıkarmaya çalışan Fransa Libya’da kaybettiği mevzilerin sonuçlarıyla kıvranmakta, kontrolü kaybetmektedir.

“Temennimiz Sisi’nin akılcı, sorumlu ve sağduyulu hareket etmesidir”

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’nin “Libya’daki Sirte ve Cufra kırmızıçizgimizdir” sözlerine tepki gösteren Bahçeli, “Temennimiz Sisi’nin akılcı, sorumlu ve sağduyulu siyaset takibiyle birlikte, provokasyonlara ve dış telkinlere kapalı durmasıdır” diye konuştu.

Bahçeli ayrıca, “Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan yönetiminin Türkiye’nin vakarını yanlışa yormaları; darbeci, korsan ve terörist Hafter’in tetikçiliğini yapacak kadar gerçeklerden kopmaları ahlaklı bir tutum sayılamayacaktır” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU