Justin Bieber, hakkındaki tecavüz iddialarına yanıt verdi

Şarkıcı "Bu hikayenin gerçekliği yok" diyor

Bieber kısa süre önce, müzikal tarzını siyahilerin kültürüne boçlu olduğunu söylemişti (AFP)

Justin Bieber 2014'te bir kadına cinsel saldırıda bulunduğunu reddetti ve bunun "gerçeklerle örtüşmesinin imkansız" olduğunu söyledi.

Şarkıcı, "Danielle" isimli anonim bir kadın tarafından Twitter'da suçlandı. Yasal işlem talep eden Bieber, iddiaya yanıt verince tweet hızla silindi.

Bieber, 21 Haziran Pazar günü Twitter takipçilerine, "Tüm kariyerim boyunca rastgele suçlamalarla uğraştığım için normalde böyle şeylere cevap vermiyorum ama eşim (Hailey Baldwin) ve ekibimle konuştuktan sonra bu akşam bir konuda açıkça konuşmaya karar verdim" dedi.

Bieber, "Söylenti söylentidir ama cinsel istismar hafife alamayacağım bir şey" diye ekledi.

Hemen çekinmeden konuşmak istedim fakat günlük olarak bu meselelerle baş eden birçok mağdura duyduğum saygı sebebiyle herhangi bir açıklama yapmadan önce doğru bilgileri topladığımdan emin olmak istedim.

Bieber daha sonra doğrudan suçlamaya yöneldi ve iddia edilen tarihte (9 Mart 2014) belirtilen konumda (Teksas eyaletindeki Austin'de yer alan Four Seasons oteli) hiç bulunmadığını öne sürdü.

Şarkıcı, "Bu hikayenin gerçekliği yok" dedi.

Onun hikayesinde de söylendiği gibi Austin'de gerçekleşen SXSW'de (South by Southwest festivali) sahne yanında duran o zamanki asistanımın yardımıyla sahneye çıkarak birkaç şarkı söyledim ve kalabalığa sürpriz yaptım.

Bu kişinin bilmediği şey, bu gösteriye o zamanki kız arkadaşım Selena Gomez'le birlikte katıldığım.

Bieber, saldırının gerçekleştiği iddia edilen geceyi Gomez'le Airbnb'de geçirdiğini ileri sürdü.

O sırada 20 yaşında olan Bieber, Gomez eve gittikten sonra Westin otelinde kaldığını söyledi ve Mike Lowery adıyla yaptığı rezervasyonun faturası olduğunu söylediği bir fotoğrafı paylaştı.

 


Mike Lowery, Will Smith'in Çılgın İkili (Bad Boys) serisindeki karakterinin adı.

"Her cinsel istismar iddiası çok ciddiye alınmalı ve bu yüzden de cevap vermem gerekiyordu" diye devam eden Bieber, hikayeyi "gerçekle uyuşması imkansız" diye niteledi.

Şarkıcı, "Yasal işlem yapmak için Twitter ve yetkililerle birlikte çalışacağım" dedi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU