Fransa, Suriye’deki kamplarda tutulan 10 çocuğu geri aldı

Adli makamlara teslim edilen çocukların sağlık kontrolünden geçirildiği ve sosyal hizmetler gözetiminde tutulduğu kaydedildi

Suriye'nin kuzeyindeki El Hol kampında birçok aile kalıyor (AFP)

Avrupalı ülkelerin IŞİD’in devrilmesi sonrası Suriye’nin kuzeyindeki kamplarda tutulmaya devam eden kendi vatandaşlarını ve onların çocuklarını geri alması yönünde tartışmalar sürerken Fransa’dan bu yönde yeni bir adım daha geldi.

Fransa Dışişleri Bakanlığı pazartesi günü yaptığı açıklamada, kendi vatandaşı 10 çocuğun ülkeye geri getirilerek Fransız yetkililere teslim edildiğini duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

France 24’ün haberine göre söz konusu açıklamada, “Bugün Fransa, Suriye’nin kuzeydoğusundaki kamplarda tutulan yetim 10 Fransız çocuğunun geri dönüşünü gerçekleştirdi” ifadelerine yer verildi.

Geri getirilen çocukların Suriye’yi hangi şartlar altında terk ettiğine ya da Fransa’da nereye götürüldüğüne dair herhangi bir detayın yer almadığı açıklamada, “Bu çocuklar Fransız adli makamlarına teslim edildi. Şimdi sağlık kontrolleri yapılıyor ve sosyal hizmetlerin bakımında tutuluyorlar” bilgisi paylaşıldı.

IŞİD’in karasal varlığını Mart 2019’da yitirmesinin ardından Fransa şimdiye kadar 28 çocuğu Suriye’den geri getirtti. İçlerinden 5’i Mart 2019’da, 12’si Haziran 2019’da ve kalp rahatsızlığı bulunan bir çocuk da Nisan 2020’de ülkeye götürülmüştü.

 

Independent Türkçe, France 24

DAHA FAZLA HABER OKU