Bolton, röportajını yalanladı: Trump’a da Biden’e de oy vermeyeceğim

Demokratların adayı Biden’e oy vereceği yönündeki iddialara ilişkin konuşan Bolton, “Trump’a oy vermeyeceğim. Kesinlikle Biden’a da oy vermeyeceğim. Muhafazakâr bir Cumhuriyetçi bulacağım” dedi

Fotoğraf: Reuters

Eski ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde Demokratları destekleyeceğine dair haberleri yalanladı.

Daily Telegraph’ta yayımlanan Con Coughlin imzalı röportajda, Bolton’ın Demokratlara oy vermeyi düşünecek biri olmadığı fakat Trump’ın başkanlığından duyduğu hoşnutsuzluk nedeniyle bu kez oy değişikliği yapma noktasında niyetli olduğu belirtilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Röportajda, “Bay Bolton, geçen seneki istifasına kadar 17 ay boyunca ulusal güvenlik danışmanı olarak hizmet ettiği Başkan’a oy vermek yerine Demokrat aday Joe Biden’a oy verme niyetinde olduğunu söyledi” ifadelerine yer verilmişti.

Bolton’dan doğrudan bir alıntı yapmasa da bu konudaki fikrinden emin olduğunu aktaran Coughlin, “Bay Bolton, Biden’a oy vermekle kendi Cumhuriyetçi kökenlerine ihanet etmediğinde ısrar etti, çünkü Trump’ın partinin amaçlarını temsil etmediğine inanıyor” diyordu.

Haber yalanlandı

Röportajın yayımlanmasının üzerinden kısa bir süre sonra John Bolton’ın sözcüsünden haberdeki iddialara ilişkin yalanlama geldi. 

Sarah Tinsley tarafından yapılan açıklamada, Bolton’ın Trump’ı koltuğundan etme hatrına bile olsa partisini değiştirmeyi düşünmediği belirtildi. CNN’e konuşan Tinsley, “Açıklama doğru değil. Biden’a oy vermeyi planladığını asla söylemedi” dedi.  Ancak Tinsley, Trump’ın da Bolton’ın seçenekleri arasında yer almadığını vurguladı.

Bolton: Muhafazakâr bir Cumhuriyetçi bulacağım

Öte yandan konuyla ilgili bizzat ABC’ye konuşan John Bolton da, “Kasım ayında Trump’a oy vermeyeceğim. Kesinlikle Biden’a da oy vermeyeceğim. Yazmak için muhafazakâr bir Cumhuriyetçi bulacağım” dedi.

Donald Trump’ın azil soruşturmasında ifade vermeyi reddederek şimşekleri üzerine çeken Bolton’ın bu tavrı bazı kesimler tarafından “Hâlâ korkakça davranmaya devam ediyor” şeklinde yorumlandı. Bu kesimlere göre Bolton’ın ‘muhafazakâr bir Cumhuriyetçi’ arayışı temelde hâlâ Trump’a oy vermesi anlamına geliyor.

 

Independent Türkçe, Sputnik

DAHA FAZLA HABER OKU