Hakların için Kay: ABD’de binden fazla kaykaycı ırkçılığı ve polis şiddetini protesto etti

Organizatör, “Biz farklı renk ve ırklardan, siyahi, beyaz, sıska ya da şişman kaykaycılarız” dedi

ABD’de binden fazla kaykaycı, ırkçılığı ve polis şiddetini protesto etmek için Cumartesi günü San Diego şehir merkezinde sokağa çıktı.

Protestonun organizatörlerinden Brandon Turner, “Platformumuzu siyahilerin hayatının önemli olduğu mesajını iletmek, sistematik ırkçılığı ve adaletsizliği göstermek için kullanıyoruz” dedi ve ekledi:

Bu çok güzel bir şey, hepimiz sevgi adına bir araya geliyoruz.

The Rolling for Rights (Hakların için Kay) isimli protesto, kaykay topluluğunun bir araya gelip adaletsizliğe karşı söz söylemesi için düzenlendi. 
 


Etkinliğin bir diğer organizatörü Tyrone Olson, “Hepimizin bir araya gelebileceğini düşündüm. Çünkü biz farklı renk ve ırklardan, siyahi, beyaz, sıska ya da şişman kaykaycılarız ve uzun süredir tek bir vücuduz. Bu yüzden bir araya gelebileceğimizi ve bunu başarabileceğimizi düşündüm” diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fox5’in haberine göre 13.00’de başlayan protestonun organizatörleri, katılımcıları maske takmaya teşvik etti ve polisle tartışmaya girenlerin ayrılmasını isteyeceklerini söyledi. Ancak protesto boyunca herhangi bir çatışma yaşanmadı.

“Nefret için yer yok; insanları sevmek daha kolay” diyen Olson, sözlerini şöyle sürdürdü:

Tüm dünya üzgün. Bu yüzden değişim zamanının geldiğini hissediyorum.

 

Independent Türkçe, Fox5 San Diego

DAHA FAZLA HABER OKU