Trump sağlığıyla ilgili soru işaretlerine neden olan yürüyüşünü yine hararetle savundu

ABD Başkanı Tulsa mitinginin birkaç dakikasını West Point'teki görüntüsünü açıklamaya harcadı

Donald Trump, West Point askeri akademisinde bulunan rampadaki garip yürüyüşü ve bir bardak suyu içmekte zorlanmasıyla ilgili geniş bir açıklama yaparak, sağlığı hakkında artan söylentilere karşılık verdi.

Topa tuttuğu "radikal sol" ve medyaya dair bir dizi yanlış iddiada bulunmasının ardından, Trump birkaç dakikasını geçen hafta Amerika Birleşik Devletleri Askeri Akademisi'nde gerçekleştirdiği bir mezuniyet töreni konuşmasının ardından rampadaki yavaş ve ihtiyatlı yürüyüşünü savunmaya ayırdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Koronavirüs bulaşlarının arttığı, devam eden huzursuzluğun ve polis cinayetlerine karşı protesto gösterilerinin Trump'ın seçim kampanyasında 2 Mart'tan bu yana ara verdiği mitinglere beklenen dönüşününü gölgede bıraktığı kritik bir haftanın ardından, toplum önüne çıkmasını irdelemeyi alışkanlık haline getiren ABD başkanı; birkaç gününü yürüyüşünü savunmakla geçirdi.

Wall Street Journal'a ön hazırlık olmadan konuşan Trump, rampanın "bir buz pateni pistine benzediğini", deri tabanlı ayakkabılar giydiğini ve bunun da rampayı daha kaygan yaptığını söyledi.

Başkan mitingindeki konuşmasına, görüntüler tüm mesafeyi ağır yürüdüğünü göstermesine karşın, "yolun kalanını koşarak indiği" şeklindeki yanlış iddiasıyla devam etti. Trump, haber kuruluşlarının kendisinin koştuğu yerleri kestiğini öne sürdü.

Başkan cumartesi günü şunları söyledi:

Çok yakışıklı göründüm. Önce bu küçük adımları atıyorum sonra aşağı koşuyorum.

Trump, konuşmasının medyanın ilgisini çektiğini öğrendiğinde şaşırdığını ve bunun konuşmasının içeriğiyle ilgili olduğuu sandığını söyledi.

Başkan bunu First Lady Melania Trump'a anlatmasının ardından eşinin kendisine, "Parkinson hastalığına sahip olabileceğinden bahsediyorlar" dedi.

Trump aynı zamanda West Point'teki konuşmasında, su dolu bardağı tutuş şekli nedeniyle de sorgulanıyordu. Başkan rampadan yalpalayarak, dikkatle inemeden önce bardağı ağzına götürmek için iki elini de kullanmıştı. Başkan, onlarca kez asker selamı verdikten sonra suyu kaldıramadığını ifade etti.

Trump şunları söyledi: "600 kere! Bu ağırlıksız idman yapmak gibi."

ABD Başkanı kalabalığa doğru bir bardağı kaldırarak su içebileceğini gösterdi ve ardından sahne boyunca bardağı fırlattı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU