AK Parti'li Turan'dan İstanbul Barosu Başkanı Durakoğlu'na: Varsa yoksa Dersim katliamı, DHKP-C'nin sanatçıları...

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, baroların yapısının değiştirilmesine karşı çıkan baro başkanlarını eleştirdi

Fotoğraf: AA

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, baroların yapısının değiştirilmek istenmesine karşı baro başkanlarının başlattığı yürüyüşe tepki gösterdi.

"Demokratik baroyu öngören bir çalışma"

Baro başkanlarının yürüyerek şov yaptığını ve Türkiye'deki gündemi değiştirmeyi amaçladığını savunan Turan, "Bizim teklifimiz asla baroların, avukatların sorunlarını büyüten bir yaklaşım değil, asla avukatların haklarına halel getiren bir yaklaşım değil, tam aksine daha demokratik bir baroyu, daha demokratik yapı içerisinde bir seçim sistemini öngören bir çalışma." dedi. 

"Buyursunlar bir daha görüşelim"

Yürüyüş yapan baro başkanlarının sayısının 30 civarında olduğunu söyleyen Turan, "Yürüme gerekçeleri eğer görüşmek, randevu almaksa bunu hayretle karşılıyorum. Çünkü zaten geçen haftalarda tüm Türkiye'deki baro başkanlarını temsilen 30 baro başkanımızın katılımıyla Adalet Bakanımız 3 saat kadar, grup başkanvekillerimiz 4 saate yakın görüşmeler yaptılar. Eğer eksik derlerse bir daha buyursunlar, bir daha görüşelim." ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin en büyük birkaç firmasına danışmanlık yapan bir kişinin..."

İsim kullanmadan İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu'nu da eleştiren Turan, şunları söyledi:

Bu 50 bin avukatın sadece 8 bininin oyunu almış, aslında avukatlık yapmayıp sadece plazada bir ofiste Türkiye'nin en büyük birkaç firmasına danışmanlık yapan bir kişinin güya gençlerin, avukatların, stajyerlerin dertlerini sahipleniyormuş gibi yapmasını çok anlamsız buluyorum. Şimdiye kadar siz o 3-4 baro başkanından hiç gençlerin dertlerine çözüm önerisi, hiçbir mesleki öneri duydunuz mu? Genç avukatların vergiyle ilgili olan sorunları, mesleki sorunları, birçok konusu var, bunların çözümü için bir tek cümle duydunuz mu? Varsa yoksa Dersim katliamı, DHKP-C'nin sanatçıları, devletin bazı politikaları, hep bunlar gündem oldu.

"Yapılan çalışma şu an için İstanbul, Ankara ve İzmir'i kapsıyor"

Yapılan çalışmanın şu an için İstanbul, İzmir ve Ankara barolarını etkileyeceğini ifade eden Turan, "avukatlık mesleğini organize etme görevini yapan baroların, bunu uygulama imkanı kalmamış gibi olan büyükşehirlerde, yani 5 binden fazla avukatın olduğu illerde 2 bin imza ile yeni bir baro kurmaya imkan vermesi. Yani bu kanun tüm illeri kapsayan, tüm baroları ilgilendiren kanun değil zaten, sadece 5 binden fazla avukat olan illerde çoklu baroya izin veren bir çalışma. Bu da şu anki düzenlemede İstanbul, Ankara ve İzmir'i kapsıyor." dedi.

 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU