İngiliz polisi: Reading kasabasındaki bıçaklı saldırı terör eylemi değil

Birleşik Krallık’ın başkenti Londra yakınlarındaki kasabada gerçekleşen ve 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan bıçaklı saldırıya ilişkin cinayet soruşturması açılırken, şüpheli bir kişi gözaltına alındı

Fotoğraf: Reuters

Birleşik Krallık’ın başkenti Londra'ya yaklaşık 60 kilometre mesafedeki Reading kasabasındaki bir parkta dün akşam saatlerinde saldırı gerçekleşti.

Olaya ilişkin Thames Valley Polis Teşkilatından yapılan açıklamada, 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 3 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Bir kişi gözaltına alındı

25 yaşındaki bir kişinin ise olay yerinde gözaltına alındığı ve cinayetle suçlandığı ifade edildi.

"Saldırı, şu aşamada bir terör eylemi olarak görülmüyor"

Suçla Mücadele Birimi Şefi Ian Hunter da olayla ilgili cinayet soruşturması başlatıldığını belirterek, "Saldırı, şu aşamada bir terör eylemi olarak görülmüyor" şeklinde konuştu. 

Olayın ırkçılık karşıtı gösteriyle de bir ilgisinin bulunmadığı, saldırının protesto bittikten yaklaşık 3 saat sonra meydana geldiği kaydedildi. 

Ne olmuştu?

Dün akşam saatlerinde Reading kasabasındaki bir parkta, bıçaklı saldırı gerçekleştirilmiş, sosyal medyada paylaşılan videoda, polis ve sağlık görevlilerinin en az 3 kişiye müdahale ettiği ve yerde kan bulunduğu görülmüştü.

Başbakan Boris Johnson, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, saldırı karşısında dehşete düştüğünü belirterek, olay yerinde acil müdahalede bulunanlara teşekkür etmişti. 

Press Association ve Sky News kanalının güvenlik kaynaklarına dayandırdıkları haberlerde saldırının terör eylemi olduğu iddia edilmişti.

 

Independent Türkçe, AA

 

DAHA FAZLA HABER OKU