Bahçeli: Cumhur İttifakı 2023’e kadar devam edecek

MHP lideri, kurmaylarını “Herkes açıklamalarına ve konuşmalarına dikkat etsin. İttifaka zarar verecek durumun içerisinde olmayın” diyerek uyardı

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, önceki gün yapılan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında AK Parti ile oluşturdukları Cumhur İttifakı’na dair açıklamalarda bulundu. 

MYK'da “Cumhur İttifakı’na yönelik 2023 yılına kadar algı operasyonlarının yapılmaya devam edeceği” görüşünü dile getiren Bahçeli, kurmaylarını bu konuda uyardı.

MHP lideri, şunları söyledi:

İttifak 2023’e kadar devam edecek. MHP algı operasyonlarına, batakhaneye dönen sosyal medya oyunlarına, ısmarlama ve ipotekli kamuoyu araştırma şirketlerine aldırış etmeden, cumhur ittifakının itibar ve iradesiyle zamanında yapılacak seçimlere hazırlanacak. Bugüne kadar elde edilen her şey ittifakın başarısıdır. Herkes açıklamalarına ve konuşmalarına dikkat etsin. İttifaka zarar verecek durumun içerisinde olmayın.

MYK’da ayrıca, AK Parti’nin üzerinde çalıştığı, baroların seçim sistemiyle ilgili yapılacak değişiklikleri içeren taslak metin de gündeme geldi. Bahçeli, taslağın önümüzdeki günlerde Meclis’e geleceğini ve bu konuyla ilgili hükûmete verilen desteğin sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

Bahçeli, 14 Mart 2021’de yapılacak kongreyle ilgili de “Partiye ve davaya zarar verenleri ayıklayacağız” değerlendirmesinde bulundu.


Hürriyet, Türkiye

DAHA FAZLA HABER OKU